1. aranıza tazecik, körpecik yeni katılmış bir kitapsever(klişe oldu bu da iyice ama daha farklı nasıl nitelendirebilirim ki?) kitap okumaya gönüllü,hevesli biri olarak bu eşzamanlı pek şahane kitap okumalarına katılmak istiyorum, yalnız olay nasıl işliyor, pratiği nasıl bilmiyorum. bilgilenirsem çok iyi olur.

    ayrıca yukarıda gördüğüm bir eleştiriye hitaben bir şeyler söylemek istiyorum, öncelikle kitap okumak tabiri itibariyle her ne kadar popülaritenin içinde "hava yapma" olarak görünüyor olabilir günümüzde. bana kalsa hava atılacaksa da türlü saçmalıklar yerine bununla olmasına kâfiyim. öte yandan düşünmenin, doğru düşünmenin ilk aşaması okumaktır. ha okumayan insan düşünmez sorgulamaz mı? elbette hayır. yalnız okuyan insanların ufuklarının, düşünce çemberlerinin naçizane daha geniş olduğunu, analitik anlamında daha verimli, soru anlamında da daha seçiçi olduklarını düşünüyorum.

    zira okuyan insan seçtiği kelimelerle, sorduğu sorularla alenen kendini belli edecek vasfa ulaşmış olur. tabii bu süreçte ne okuduğu da önemli. verimli okuma da bu demek zaten.

    sevgiler.

mesaj gönder