• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.77)
barfi - anurag basu
küçük yaşta annesini kaybeden ve babası tarafından yetiştirilen barfi, sağır ve dilsiz olarak doğmuş; ancak hayat dolu ve son derece pozitif biri olarak büyümüştür. aynı zamanda bir hayli haylaz bir genç olan barfi'nin başı sık sık derde girmektedir. yaşadığı şehre taşınan shruti ghosh isimli genç kadınla tanıştığında ise daha önce hiç karşılaşmadığı duygularla tanışmaya başlar. barfi, üç ay içerisinde başka biriyle evlenecek olan shruti'ye ilk görüşte vurulur, shruti de zamanla ona karşı bir şeyler hissetmeye başlar. ancak ortada büyük bir sorun vardır. shruti, ailesi ve çevresi tarafından büyük tepkilere maruz kalır. ailesi, kızlarının 'normal' biriyle evlenmesini ve 'normal' bir hayat sürmesini istemektedir ve bu birlikteliğin gerçekleşmesine izin vermeyecektir. yıllar sonra yolları tekrar kesiştiğinde barfi'nin kalbinde başka biri vardır; shruti içinse seçim yapma zamanıdır...
  1. saf duyguların işlendiği harika bir filmdir.

    barfi, sağır ve dilsizdir. yine de hayata neşeyle bakar. çevresine de sevgi doludur. bir gün aşk barfi'yi de bulur ama işi baya zordur.

    yönetmen: anurag basu
    yazar: anurag basu, tani basu
    yapım: 2012
    tür: dram, komedi

    !---- spoiler ----!

    barfi özürlerine rağmen çok hayat dolu. her şeyi büyük bir saflıkla ve içtenlikle yapmakta. içinde kötülük barınmaz. çünkü çevresi ona özürlerinden dolayı iyi davranmış. bu yüzden de biraz şımarık biraz yaramaz oluvermiş. yine de saflığından bir şey kaybetmemiş. annesini küçük yaşta kaybettiği için babasına çok bağlı. aile ve arkadaşlık değerleri yüksek biri.

    shruti ise dünyalar güzeli ve zengin bir kadın. hep varlıklı ve başarılı kişilerle arkadaşlık etmiş. annesi, parası olanlarla takılması için yönlendirmiş kızını. hayata dair öğretilerde bulunmamış bu yüzden de kızı insani duyguları tam tadamamış. hatta bu duygulardan korkar olmuş.

    jhilmil otistik bir kız. hayata olabildiğince saf bakıyor ancak ailesi onu istememiş. bu yüzden de fazlasıyla çekingen. kendisine iyi davranan insan sayısı az. ayrıca ailesinin yanında büyümediği için sevilme duygusunu tatmin edememiş. bu yüzden kendisine iyi davrananlara çok bağlanıyor.

    filmde bir aşk üçgeni var. sağır ve dilsiz bir erkek, biri saf ve otistik, diğeri zengin ve güzel iki kız.

    !---- spoiler ----!

mesaj gönder