• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (6.79)
batman v superman; dawn of justice - zack snyder
frank miller'in batman: the dark knight returns hikayesini ters yüz edecek filmde batman ve superman yanı sıra, wonder woman, aquaman, cyborg gibi dc kahramanları justice league öncesinde seyirci karşısına çıkacak.
  1. beklentilerimi karşılamamıştır. senaryosu çok zayıf olan bir film çekmişler.
    !---- spoiler ----!

    batman seçimini ilk duyduğumda eleştirmiş olmama rağmen izledikten sonra beğendim kendisini. en güzel sahneler onundu ve karakteri diğerlerine nazaran daha derin işlenmişti. filmin görsellerine doomsday hariç hiç bir lafım olamaz. ama bu kadar para dökülen bir işe böyle kötü senaryo görmedim. dialoglar o kadar az ve sorunluydu ki ilk yarı zaten filmde ne neden oluyor, neler dönüyor diye mal mal ekrana baktırdı. derin bir background araştırması yapıp izlemek lazımmış.

    lakin flash'in geldiğini bile anlayamadım. iki sezondur dizisini izliyorum karakteri iyi tanıyorum. yok. anlamadım orası rüya mı gerçek mi? neden batman'i superman hakkında uyardı? yok. anlamadım. baya sinirlendirdi beni bu film. kafamda o kadar çok soru oluştu ki, film eleştirilerine, analizlerinde dahi bulamıyorum cevaplarını.

    ilk yarı konuyu çok dağıttılar, ikinci yarı bir türlü toparlayamadılar. tek niyetini anladığım wonder woman oldu. en iyi onun hakkını vermişler. başka da bir şey becerememişler.

    lex luthor villaindan çok bir huysuz şımarık bir ergen gözümde. akıl hastası diye geçiştirdiler. neden kafayı bunlara takmış belli değil.

    aquaman oyuncu seçimi çok güzel gözüküyor ama o nasıl bir yakalanma şeklidir ya. bu adam kameraya saf saf bakıp saldırıyor. aptal yerine koymuşlar resmen.

    grant gustin'den sonra flash benim için başkası olamaz. zaten kostüm desem kostümden başka herşeye benziyordu.

    cyborg'dan etkilendim bir tek.

    superman salak gibi konuşmak yerine batman'e vurup vurup durdu. istese onu anında etkisiz hale getirir anlatırdı neler olduğunu. ayrıca sadece annelerinin adı aynı diye savaşmayı bıraktı batman. annesi tehlikede diye. doğru düzgün bir açıklama olmadı.

    zaten en başından ikisininde birbirine düşman olması, sağdan soldan duyduklarına inanmaları çok saçma. şehirleri bu kadar yakın. bir araya gelip bir kahve içmiyorlar mı?
    bence önceden birbirlerini tanımaları gerekliydi. bu şekilde tanımadan yargılamaları çok saçma özelliklede batman zaten medya tarafından sevilmeyen kötülenen bir super kahraman, kendi yaşadıklarından örnek alıp superman'i yapılan haberlere göre yargılamaması lazımdı.

    superman tanrı tanrı tanrı diye diye karakterden soğudum valla. adamı olmadığı bir şey gibi göstermişler zaten son iki filmde superman çok karanlık gözüküyor. umut için duran bir adamın daha aydınlık ve mutlu gözüken biri olması gerekir. acıların çocuğu gibi olmuş bu superman.

    annesini saniyesinde kurtarması gerekirdi. lex'i adam akıllı tehdit bile etmedi. hemen diz çöktü önünde. superman'i çok güçsüz göstermişler o sahnede. lex anlamadan önce annesini kurtarıp sonrada batman'le görüşmeye gitmesi lazımdı.

    lois lane üç kere ölümden döndü bu filmde. en son sahnede zaten yok boğulmaz bu kadına hiçbir şey olmaz dokuz canlı nasılsa diye duygusuzca izledim.

    superman'in ölümü çok kötü gösterilmiş. ne annesi, ne lois ağladı krizlere girdi. baya normal gözüküyorlardı. amy adams son sahnede gerçekten çok kötü bir oyunculuk sergiledi. insan biraz üzülmez mi?

    edit: o alfred ne allah aşkına. cool adam gitmiş yerine huysuz batman'le aynı yaşta birini koymuşlar. film boyunca kasıldı durdu.

    !---- spoiler ----!
    neyse ben affleck rol için çok çalışmış hakkınıda vermiş. kendisinin çekeceği filmden ümitliyim.

mesaj gönder