1. her konuda olduğu gibi toplumun genel yargılarının peşinden gitmek yerine, açık fikirli olarak doğruyu aramak gereken bir sağlık konusu.

    uzman değil akıl sahibi bir birey olarak değerlendirdiğimizde; buzdolabının dışında 10 derecenin üzerinde uzun süre kalan gıdalarda bakteri ve spor ürediğinden bahsediliyor.

    uzmanlardan cevap beklediğim sorular:
    1) çözdürme sırasında geçen sürede çok fazla bakteri ve spor ürüyorsa, düz mantıkla tek seferde de yememelisin değil mi ?

    2) balık hiç dondurulmadan da eve bozuk bir şekilde gelebilir değil mi ? sorun çözülmesinde mi, bozulmasında mı ?

    3) donduruldu çözüldü ama hiç 10 derecenin üzerine bir sıcaklıkta bulunmadı, sadece bu dondurup çözmeye özel yiyecekte vücuda zararlı bir durum oluşur mu ?

    ek beklentim:
    bu konuda yapılmış gerçek bir akademik çalışma. (kadın programı doktorlarının tv yayınları referans kabul edilmez, yayınlanmış makale olacak.)

    şuan için yargım;
    ister dondur ister dondurma, yiyecekler dışarıda uzun süre beklemeyecek, dondurup çözdürmeye özel bir konu yok.

    bozulmuş gıdaları yemeyin, dondurup çözdürme mitini de unutun.


    edit: takip ettiğiniz bir başlığa bilgi gelince içinde yeni yazı görünmüyorsa; engelli listesine bakmak ve oradan hangisi olduğunu tahmin edip, yazdıklarına ulaşmak gerekiyormuş.

    ayrıca, her özel durum için aynı soruyu tekrar sormak zorunda kalmak, eğitim sistemimizin yetersizliğinin en büyük göstergesi ne yazık ki.

mesaj gönder