1. -karmaşanın ortasında bir fikir-

    sahifelerini çevirdiğim bu umut dolu defteri çöpe atmak mecburiyetindeydim. saat 3’ü çoktan geçmişti. mükemmel sessizliğimin tam orta yerinde kendi başıma sigaramdan derin nefesler çekmekte, düşünmekteydim..

    aklımın köşelerine ilişmiş vaziyette duran isimlere takılıyorum. gözlerimin önündeki sis perdesini araladıkça isimler berraklaşıyor zamanda ve uzayda.. adeta bir cangıldayım sanki. eriyip giden anıların hatırına isimlere odaklanıyorum. simalara ve eylemlere.

    büsbütün düğümleniyor boğazım.. kaskatı kesilen vücudumdan soğuk terler boşalırcasına iniyor aşağı.. bir isme takılı kaldım son aylarda. yağmur altında ismini dahi bilmediğim sokaklarda yürüyorum. bir isme takılı kaldım.

    aklımda bir cümbüş tertiplenmiş.. onur konuğu olarak katil fikirlerim baş gösteriyor.. vay ki ne vay.. köşede süslü bir şekilde oturmuş ve piposundan derin nefesler çeken zaman. vakur bir şekilde beni seyretmekte, başlı başına bir sorgulama içinde beni süzmekte..

    coşkun bir müzik çalınıyor. yankı yapıyor aklımın odalarında her biri. caz, klasik ve rock.. bazen anadolu rock.. komik, gülümsüyorum.. bıçak kesiği gülüşlerim zamanın bıraktığı birer silik yara.. o hala beni süzmekte.. amacı nedir, neden burada bilmiyorum.. kafamın içine sızdığına göre, alacaklı gibi bir havası olsa gerek..

    akıl sahnemde bir avrupai dansın en çarpıcı motifleri alabildiğine uzanmakta.. sahne ıkış tıkış, salon hına hınç düş.. buz soğukluğunda bilincimle kendimi seyrediyorum.. zamanla takas ediyoruz yerlerimizi adeta. şimdi görsünler bakalım beni!

    perde yavaş yavaş kapanıyor. perdenin sol tarafından sahneye doğru ok gibi fırlayan kurşun ağırlığında bir düşünce.. hayallerim ve umutlarım.. çılgın bir alkış.. gökler ağlamak üzere.. arkamdan taaccüple bakan hayallerim ve umutlarım.. bir tesadüf, bir isim imdadıma yetişebilir..

    çaresiz hali büsbütün belli varlığımın özündeki isme odaklanıyorum. geç de olsa gelmiş, hayat getirmiş..

    aynı zamanda yok oluşumun altındaki imzaya haiz o fikir.. geç de olsa gelmiş, hayat getirmiş..

mesaj gönder