1. dizilerin 120 dk olmasıyla alakalı birçok sorun var. dizilerin süreleri kısalırsa birçok kalitesizlik kaybolacaktır. çoğu yerli dizide popüler şarkılardan klipler hazırlanmakta bu klipler dizinin içerisinde slow motion görüntülerle beraber verilmekte. süreyi tamamlama çabasından başka bir olay değil.

    senaryonun pusulası yapımcının reyting kaygısı dolayısıyla elde edeceği reklam gelirleriyle mıknatıs ne taraftaysa o tarafa yönelmekte.

    kısır konular ve zengin fakir aşk üçgeninde çoğu zaman kötü niyetli insanlar tarafından kavuşamayan, entrikalardan başı dönmüş ancak fönlü saçlarıyla uyanan bir abartılıkla incecik güzel kadınlar. her dizide abartısız olarak bir zenginlik özendirmesi görüyoruz. kötülüktür bu. evet yapımcılar işi ancak böyle satabilir çünkü toplumumuz zenginlik hayali içinde yanıp tutuşmakta. ancak onların hayallerinde bir zenginlik tanımı olmadığı için onlara bu zenginliğin nelerden oluştuğunu göstermek istiyorlar. sürekli abiye kıyafetlerle evde dolaşan akşam yemeklerini uzunca bir masada yiyen ve hizmetçileri olduğu bir evi kimler hayal etmedi? evet bu topluma kötülük yapılıyor. sadece bu bir örnekti buna benzer yüzlerce iş bulmak mümkün.

    şu anki dizilerde yazan birkaç arkadaşım var, hepsi canavar gibi. yaratıcılıkları ve yaklaşımlarını takdir ediyorum. düne kadar karınları açtı bu arkadaşların şimdi birazcık kazanmaya başladılar umarım sürdürürler bu işlerini, tutunmaktan başka çareleri yok.

    set ekibi yılmış durumda zaten, deli gibi çalışıyorlar. çalışmaktan başka çareleri yok. her hafta 2 saatlik bölüm çıkarmak kolay iş değil. haftanın en az 6 günü çekimdeler. çalışma saatlerini söylemeye gerek yok sanırım. bilen bilir setlerde çalışma saati olmaz. planlar bitmeden paydos olmaz çünkü.

    uzun süre bu düzenin değişmeyeceğini düşünüyorum. kendi kendini bitirmedikçe de daha rezalet şeyler tv'de görülecektir.

mesaj gönder