1. ateist dediğimiz kişiler hayali olayları,inanç koşullanmalarını reddeder. yani metafizik olayları reddedilir.

    ateizm hakkında yanılgılardan biri şöyledir,
    -------------
    - dünya'nın haline bakacak olursak allah çok kötü biri olmalı
    + allah kim?
    - öyle biri yok.
    -------------
    ateizmde böyle bir şey yoktur. belki ülkemizdeki ateistler adaletsizliğe karşı bu mantıkla -kendince- cevap veriyor olabilir fakat doğru olan bu değildir.
    bu cümlede 'inkar' söz konusudur. işin aslında, ateistlere göre tanrı'nın varlığı söz konusu değildir.
    ama tanrıtanımaz da değillerdir. tanrıtanımaz dersek de 'inkar' söz konusu olur ve ateizm terimsel olarak yanlışlanır. arada fark var.

    bir örnek verecek olursam,

    bir arkadaşınız size gelip ''ormanda unicorn gördüm'' dese, siz buna gülüp ''saçmalama.'' deyip reddedersiniz. işte sizin bunu reddetmeniz, unicorn'un varlığını kabul ettiğiniz anlamına gelmez. çünkü siz unicorn'a dair elle tutulur bir kanıt görmediniz, mantığınızla hareket ettiniz.
    işin bir ilginç tarafı da aslında unicorn'a değil, unicorn'u gördüğünü iddia eden arkadaşınıza inanmıyor olmanız olabilir. üstüne çokça düşünebilir bir konu.
    bu mantıkta o arkadaş aslında sizlerin dinini, kitabını, peygamberini temsil ediyor. ortada somut hiçbir şey yok. sadece onun size söylediği cümle var. orda unicorn olduğunu kabul edecek akılcı bir durum yok. ateizm akılcıdır.

    yarın tanrı'nın olduğunu bir yoldan öğrenebilsek, ateist insanların tanrıya inanma oranı, aksi durum yaşandığında inançlı insanların inançsız insanlara dönüşme oranından çok çok daha fazla olacaktır.

    ayrıca bence teist, gnostik ateist, gnostik teist,ateist.. bunların hepsi bence bir nevi aynı. zira teizm-ateizm, ikisinin de elinde hiçbir kanıt yokken tartışmaya girişip kendilerini haklı göstermeyi deniyor. biri bunu hiçbir nesnel dayanağı olmayan 'kutsal' kitaplarla yapmayı deniyor, bir diğeri de henüz insanlığın çok geride kaldığı bilim ile.

    söz konusu insan olduğunda huzuru bulmak çok zor. çünkü her şey çıkar ilişkisi ile işliyor.
    biri kendi fikrini yayabilme adına milyonlarca insan öldürür, asimile eder, bilmemne yapar. bir diğeri mükemmel bilim tarihini kendi çıkarlarına göre kullanıp 2 bomba atarak milyonlarca insan öldürebilir. yollar farklı olsa da, sonuç aynı.

    bence en iyisi apateist ya da agnostik ateist olmak.
    bilmiyom la işte. bu kadar basit

mesaj gönder