1. yemek kulturunu ne saniyor acaba. kulturun zenginligi yemegi kac dakikada yedigin ile ya da kac dakikada pisirdigin ile olculmez. 3 gun tandirda pisen yemek var lan turk kulturunde. karin doyurmaya yonelik yemek kulturu ile ne demeye calisti onu anlamadim. ne icin olacakti acaba.

    bakin simdi soyle anlatayim. yemek kulturunun zenginligi belli bir bolgede bulunan hayvan ya da yetisen bitki uzerinden ne cesit yemekler yapabildigin yada bunlari nasil efektif kullanabildigin ile olculebilir. misal avakado yetismeyen bir cografyada yemeklerde avakado olmamasi onu fakir gostermez. meksika mutfagi cok zengin avakado vardir salatada diye bir cumle sacma olur. orda da pancar kavurmasi yok misal. elindeki malzemeyi nasil kullandigin belirler kulturunun zenginligini. sure ise sadece bir degiskendir. lan kokorec diye bir yemek var yapmasi gunler suruyor. bagirsaklarin temizlenmesi, terbiyelenmesi, bekletilmesi, tutsulenmesi ve sonradan pisirilim dogranmasi. var mi boyle bir zenginlik baharatiyla ekmegiyle her malzemeyi laikiyle kullanim mukemmel lezzet elde edilmis.

    kisaca turk mutfagi yemek acisindan zengindir, cunku gocebelikten kalan ve sonra yerlesik hayatla birlesen yemek aliskanligi sana zengin bir alternatif sunuyor. anadoluda tok tutsun diye arabasi corbasiyla hamur yutulmasi fakirlikten cikan en buyuk zenginliktir.

mesaj gönder