1. katildigim hareket. bir şeyleri degistiremesem bile param cebimde kalır.

    örneklerle açıklayalım mesela:

    dışarıda bir yemeğe min. 20 lira verecegime evde yapıyorum. yemek yapmak zor değil, çok basit yemekler de var. zaten yemek dediğini yag-sogan-salca-malzeme- su sırasıyla köy yemek oluyor. hiç olmadı makarna pişir, tavuk kizart.

    gezme-tozma: kafeye gidip bir kahveye 10 lira vermek normal zamanda da akıl karı değil hele de nescafe 3'u 1 arada'yi dayadiklari yerlerde... evde iç çayını kahveni. olmadı termosa doldur cayini git parkta sahilde iç. korkma incilerin dökülmez.

    sonra tatil vs. meselesi... tatil anlayışını biraz değiştir 5 yildizli otele bir hafta için binlerce lira verip havuz başında yatma akşama kadar. bisiklet kulübü başlığında yaptığım bisiklet gezisinden bahsetmiştim, 2 gün saroz körfezi etrafında gezdim. cadirimda yattım 50 lira tutmamıştır yeme içme vs. çadır da 100 lira zaten. git doğayla iç içe yap tatilini. hem paran cebinde kalsın hem de gerçekten huzur bul.

    epeydir yapamiyorum ama işe de bisikletle gidip geldim uzun sure. istanbul gibi yerde yaşayanlar için bu çok zor tabii ve tehlikeli ama sakın bi yerde yaşıyorsan hem iyi spor oluyor hem keyifli hem toplu tasima derdinden kurtuluyorsun hem de paran cebinde kalıyor.

    kıyafet vs gerekmedikce almiyorum zaten.

    yani çok da zor değil dostlar. hem kendi keseniz için hem de bir tepki koymak için kisin harcamaları.

mesaj gönder