• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.40)
interstellar - christopher nolan
teknik bilgisi ve becerisi yüksek olan cooper, geniş mısır tarlalarında çiftçilik yaparak geçinmektedir; amacı iki çocuğuna güvenli bir hayat sunmaktır. onlarla yaşayan büyükbaba donald çocuklara göz kulak olurken, henüz 10 yaşındaki kızı murph şaşırtıcı bir zekaya sahiptir. geçmişte bıraktığı biliminsanı kariyerini özleyen cooper'ın karşısına bir gün beklenmedik bir teklif çıkar ve ailesinin, dahası insanlığın güvenliği için zorlu bir karar alması gerekir...
bilimkurgunun yanı sıra dramatik öğeler de içeren filmin senaryosu fizikçi kip s. thorne'nun evrendeki 'solucan delikleri' teorisinden ilham alıyor.
  1. bir film düşünün. bilim kurgu, güncel bilimden beslenmiş esaslı bir kurgu, son dönemlerin en iyi çıkış yakalayan erkek oyuncularından matthew mcconaughey, mehtiyeye lüzum bırakmayan christopher nolan, iyi bir bütçeyle çekilmiş, vizyona girmesi, dvd'ye düşmesi aylarca beklenmiş bir film.

    tüm bunları sıraladığımızda beklentiler, arzular şelale tabii. neredeyse 50 yıl önce çekilmiş 2001: a space odyssey'i tahtından indirmesini bekliyor insan. contact'taki felsefeyi alt etmesini, moon'daki sadeliği, star wars'un fütüristik mimarisini elinin tersiyle itmesini bekliyorsun. hatta abartıp, tarihin en iyi bilim kurgu filmi benim yaşadığım zaman diliminde çekilmiş heyecanı yaşıyorsun.

    interstellar çok kaliteli bir film. üstüne makaleler yazılır. süper gerçekçi ortam görselleştirmeleri, tartışmaya açık tutarlılığı, içerdiği fiziki betimlemeler, oyunculukları vesaire... belki de üç beş defa izlenecek bir film. mars'a tek yönlü bir yolculuğa çıksam, yanımda götürmek isteyebileceğim filmlerden.

    lakin çizgiyi şaşmış hollywoodvariliğiyle ortalamanın belki üstünde vaat ettiğinin altında, ben dahil birçoklarını hayal kırıklığına uğratan bir film.

mesaj gönder