1. bu bir ahlak meselesidir. türkiye hükümeti artık her ne hata yaptıysa belli ki pkk'ya ahlak vermiş, hatta hediye etmiş. çünkü bu adamlar bu şekilde şehirleri patlatma hakkını kendininde görür olmuş. eğer bunun ahlaki bir altyapısı olmasaydı kendi destekçilerini kaybetme riskini göze alamazlardı. fakat hükümet at gözlüğünü takıp bir tek biz ahlaklıyız herkes ahlaksız boyutuna geçtiği için toparlanması gerekmektedir. avrupa abd ahlaksız, pkk şerefsiz, feto hain, ışid katil derken muazzam bir ahlak geliştirip hukuk devletini sekteye uğrattılar. halbuki dünya üzerinde ahlak oluşturmayan hiçbir topluluk yoktur. sana uyar ya da uymaz onun mantıksal olarak tutarlığa ulaşması varlığını sürdürmesi açısından önemlidir.

    şimdi olayın özeti şudur; pkk kendine ahlak altyapısı bulmuş olacak ki şehir eylemlerini gözünü kırpmadan yapıyor. demek ki bu eylemleri yaptığında yeni militan eklenmesinde sorun oluşacağını düşünmüyor. bunun altyapısı hdplilerin içeri alınması da olabilir, belediyelere kayyum atanması da olabilir, çok sayıda operasyon yapılması bölgede sıkıyönetim olması da olabilir.

    devlet aklının artık pkk'nın ahlakını çökertecek hamle yapması gerekiyor. bu işin başka çözümü kalmamıştır. hatta devlet aklı artık hükümeti de bir kenara koyup işini yapmalıdır. olayların gelişimi artık siyasi boyuttan uzaklaşmış devletin bekasını tehlikeye atmaya gelmiştir. devlet öyle hamleler yapmalı ki pkk her eylemi yaptığında militan bulamama riskiyle yüzleşmeli ve yok olma tehlikesini düşünmeli.
    abi

mesaj gönder