1. birkaç haftadır yazar akını olunca yeni gelen yazarlara birkaç tavsiye vereyim, burada düzenin nasıl işlediğini kısaca anlatayım dedim.

    öncelikle çoğu sözlükte olmayan bir özelliğimiz var, kanal özelliği. bazı başlıklar iki farklı kanala ait olabiliyor.

    örneğin abi. abi hem youreads'te bir yazar, hemde aile üyelerinden biri. bu durumda kanalı youreads olan abi başlığına gelip "büyük erkek kardeş" yazamazsınız. daha doğrusu yazarsınız ama ruhsuzun biri gelip yorumunuzu acımadan siler. şikayet edende muhtemelen ben olurum.

    gelelim ne yapmanız gerektiğine. yapmanız gereken şey başlığı okuduktan sonra kanalına bakmak. örneğin pantheon başlığına gidip "genelde üst koridorda oynar" diyemezsin. daha doğrusu dersin. ama oyun kanalındaki başlığa dersin. astronot da sizin yorumunuza yaklaşamaz.

    diğer öneri ise aynı şekilde diğer platformlardan ayıran bir özelliğimiz. aslında diğer platformlarda da var lakin uygulanmıyor. gerçi bizdeki de geç uygulanıyor ama olsundu.

    başlıkla alakasız, ilk yoruma laf sokma, yazara laf sokma, komikli yorum yazmaya çalışma gibi yorumlar silinir. bu tarz yorumları da şikayet eden genelde benimdir. silinmese bile o yorumla deby ye girmeyi planlıyorsanız unutun bunu. buralarda pek sık görülmez.

    gerçi bu yorumu yazdığım gün yarrakcan adlı yazarın " (bkz: abi'nin büyük resmi görmesi) " yorumu 6. sıradan deby ye girdi. ama saat 10 sularında yorum silindi.

    bu kurallara uyduysanız yorumunuz sadece kural 3 ten silinebilir. yeni gelenler için kısaca kural 3 "kitap, makale vb. gibi kaynaklardan alıntı yapılabilir. ancak yorum içeriği diğer sitelerden kopyala-yapıştır şeklinde getirilmemeli, özgün olmalıdır." açıklama gayet net aslında. bu tarz durumlarda yorumlarınızı lakoti siler. diğerlerinin bu konuda birşey söylemeye yetkisi pek yoktur. lakoti reyiz ne derse o olur. bu tarz yorumları ben şikayet etsemde reyiz pek fazla takmıyor.

    kısaca bunlara uyarsanız çok uyumlu bir çift olursunuz youreads ile.

mesaj gönder