1. duygusallık ve birinin/kendinin duygusal olduğunu sanmak oldukça farklı şeylerdir. duygusal kişi biyokimyasal anlamda bazı duyguları biraz daha kolay yükselen kişidir. duygusal sanılansa, mantıksız kişidir. olayları başkalarının gözünden kurgulamakta yetersiz, sebep-sonuç ilişkisinden uzak bir düşünce yapısı vardır. bu insanların bazısı "ben kolay öfkelenirim, çok kıskanırım zor insanım" diyerek ahmaklıklarını mizaç kılıfına sokar ve böyle kabullenilmeyi-anlaşılmayı isterler, bazısı da söylenenlere kolayca alınıp cıvık bir aşk anlayışıyla yaşarken buna romantizm adı takarlar ve insanların kendilerini anlamadığını söylerler. bir de depresyonu marifet sayanı vardır, bohemlik bir yaşam tarzıdır onun için. diplerdedir hep, kimse onu anlamaz zaten o da kimsenin onu anlamasını beklememektedir.

    bu ve daha fazla grubun temel ortak noktası anlamamaktır. anlaşılmadıkları doğrudur fakat bunun sebebi anlamaya üşendiklerinden kendilerini de anlayamayıp anlatamamalarıdır.

    duygusal insanları severim. bende olmayan bir özellik, yüksek empati kabiliyeti güzel bir şey. fakat kendini duygusal zannedenlerden uzak dururum.

mesaj gönder