1. kitap okumayı üniversite öğrenciliği ile sınırlandırmak anlamsızdır. ortaokul ya da lise öğrencisi için 32 tl az bir ücret mi sanıyorsunuz? hayır aksine bazılarının haftalık harçlığına denk düşüyor bu. kütüphane olayı iyi hoş da hem kitap sayısı yetersizken hem de çeşitlilik azken korsan yerine kütüphane argümanını savunmak saçma geliyor. ayrıca beğendiğin bir kitabın evinde durması, sana ait olması, üzerine istediğin gibi not alabilmen veya altını çizebilmen gibi keyiflerden mahrum mu kalmalı insan?

    hem korsan alan insanların vergi falan umurlarında değil. pahalı arkadaşım pahalı. ölmüş gitmiş yazarların bile kitapları aşırı derecede pahalı. önceki entrydeki arkadaşın bahsettiği gibi kitap sektöründe herkes zengin, tam bir tekel haline getirilmiş, sermayesi olmayan yazarlara şans verilmiyor. e biz bu adamları daha da zengin etmek için mi korsana karşı çıkacağız?

    sonuç olarak parası olmayan gitsin korsan kitabı alsın, okusun, okuttursun. sırf korsana karşı olmak için insanlara hırsız muamelesi yapmak da ayrı bir saçma zaten.

    not: param olduğu sürece orjinal kitap almaya özen gösteren birisiyim fakat lise yıllarımda dibine kadar korsan kitap almış ve okumuşumdur. napsaydık cahil mi kalsaydık?

mesaj gönder