1. kapitalist sistemin en güçlü silahlardan biri olarak hayatımıza itelediği avm'ler sayesinde hayatımıza bir biçimde katılan popüler kültürün yılmaz savunucusu olan bir zincirdir.

    hedef kitlesi yukarıda da tanımladığım gibi öncelikle her boş vaktini avmlerde geçirmek için helak olan kitledir. yani ergenler, çocuklu aileler, ufak tefek ön sevişme deneyimi yaşamak isteyen çiftler, boş beleş vakit öldüren ev kadınları ile emeklilerden oluşur. film yelpazesi sadece benzer mantıkla satış yapan d&r gibi " çok satanlar" mantığıyla aynı biçimde belirlenir. pahallı bilet fiyatları ve bunu avantaja çevirmeye çalıştığını sanmamızı sağlayan popcorn içecek menüleriyle tüketim çılgınlığının hatırı sayılır bir neferidir.

    es kaza gösterime soktukları kaliteli yapımları bir iki hafta gibi kısa sürelerde vizyondan kaldırırken de bir klasik olan " talep görmeme" bahanesine sığınarak tüm sinefilleri töhmet altında bırakmayı ihmal etmezler.

    sözün özü yerel sinemaları desteklemediğimiz sürece bu zincire direnen işletmelerin yerinde yeller esecek. gerçek bir sinemasever iseniz bu konuyu önemsemek ve tercihinizi yaparken bunu hatırlamak zorundasınız.

mesaj gönder