1. ekşi sözlük ingiltere, burası yeni kurulmuş 13 kolonidir.

    ekşi sözlük'te çaylak iken duydum youreads'i. siteyi ilk incelediğimde bir profesyonellik, yenilik sezdim, hoşuma gitti ama ekşi sözlük çakması zannettim özünde.(yanlış anlaşılmasın) daha sonra ilerleyen zamanlarda(tüm bu süreç bir iki haftada geçti, aylar geçmiş gibi konuşuyorum ama), youreads ekşi sözlük'ten daha çekici geldi. ekşi sözlük'ün geldiği hali gördükten sonra, o kadar sırada çaylak olarak bekletip, sözde bu yöntemle iyi yazar seçen yönetimin seçtiği yazarların sabah akşam ekşi sözlük'te ana bacı birbirine küfür edip, filmlere, kitaplara yorum olarak "bokum gibi, sik gibi, yarrak gibi" şeklinde yorumlar girmelerini gördükten sonra, siteye inancımı kaybettim.

    youreads ise şu an için bir nevi "yeni dünya" kolonileşmeye açık, keşfetmeye elverişli, avrupa'nın hristiyan zulmünden kaçıp, yerleşebilecek sakin liman konumunda. yazarlar bilgili, kültürlü, güncel siyasete girip, kamplara ayrılıp sabah akşam o parti senin bu parti benim yerine daha felsefi, edebi konuşan insanlardan oluşuyor gördüğüm kadarıyla.

    tabii bir gün burası amerika birleşik devletleri'ne dönüşüp annesi ingiltere'yi (ekşi sözlük) gururlandıracak şekilde emperyalizme girişir, para peşinde koşar mı bilemem. eğer youreads evrim geçirirken bir idole ihtiyaç duyuyorsa reddit'e baksın, onu görsün. ekşi sözlük, karındeşen jack'lerin gezindiği kaotik bir mecra artık.(tabii aralarında hala shakespeare'ler var ama siteyi kurtaramıyor)

mesaj gönder