• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.76)
bin-jip - kim ki-duk
kendine ait bir hayatı olmayan, diğer insanların yaşamına kendi yöntemleri ile ortak olan bir adam... ve yardıma ihtiyacı olan genç ve güzel bir kadın... tatile giden insanların evlerini kullanarak yaşayan ve karşılığını kendince bozulmuş ev aletlerini onararak ödeyen tuhaf bir adamın hikayesi... yine böyle bir misafirliği sırasında evde yalnız olmadığını fark eder. evde kocası tarafından işkence gören genç bir kadınla karşılaşan adam oldukça şaşkındır. ilk başta birbirlerinden çok farklı görünen bu iki insan giderek yakınlaşır ve aralarında sıradışı bir ilişki başlar.
  1. neredeyse hiçbir konuşmanın yer almadığı bir buçuk saatlik ağır ağır lakin hemen her anında iz bırakarak ilerleyen bir film. yönetmen anlatım biçimini jest ve mimikler üzerinden şekillendirmiş.

    !---- spoiler ----!

    filmde olay, mekan ve duygu bir örgü gibi işlenmiştir ve birbirinin yansımasıdır. bir tarafta eşi tarafından boşlanan, ilgi görmeyen ve şiddete maruz kalan sun-hwa, bir yanda yaşamını başkaları tarafından boş bırakılmış evleri sahiplenerek sürdüren ve zarar görmüş kısımları tamir eden, bakımını yapan tae-suk. tae-suk kentin tüm katmanlarından evleri taraması sadece lüks olanlara yönlenmemesi, sun-hwa'nın zenginlikten ziyade aşkı araması ile benzerlik göstermektedir.

    girdiği en gösterişli evde, güzeller güzeli sun-hwa ile karşılaşmış ona aşık olmuştur. birlikte girdikleri evlerden birinde ölü halde buldukları yaşlı adam, sun-hwa'nın eşine karşı sönen aşkını, cesede gösterdikleri hürmet ise elde ettikleri bu yeni bağlılığa olan tutunuşlarını simgelemektedir...

    filmin tüm sahnelerinde üç adet figür bulunmaktadır. üçüncü fazlalıktır ve diğer ikisi tarafından işlevsiz kılınır. tae-suk'ın nezarethanede kendini eğiterek, afişinde de kullanılan o meşhur sahne ile kocayı işlevsiz kılmayı başarır.

    !---- spoiler ----!

mesaj gönder