1. bahsettiğimiz şekilde dondurulma işlemine tabii olmak isteyenler arasında ülkemizden 15 kişi var. bu kişilerden biri de çerkez ethem'in torunu güner kuban. 1972 yılından bu yana vücut ve beyin dondurma işlemi uygulayan alcor şirketi ile, 1986 yılında dünyada ilk defa vücudunu canlı olarak dondurma sözleşmesi imzalayan kişi olan kuban, ayrıca şirketin türkiye'deki temsilciliğini de almış. söz konusu işlem ve türkiye'deki isimler hakkında da bazı açıklamalarda bulunan kuban'ın açıklamaları şu şekilde:
    “türkiye’de dondurulmak isteyen 14 kişi var. biri ünlü bir işadamıydı. ölür ölmez müdahale edildi, vücudu amerika’ya gönderildi. boş tabut içinde gömüldü. amerika’da yaşadığım 1980’li yıllarda alcor şirketinin türkiye temsilciliğini yaptım. 1986’da alcor’la vücudunu dondurma sözleşmesi imzalayan ilk türk oldum. türkiye’den 14 kişinin daha aynı sözleşmeyi imzaladı. bu kişiler arasında ünlü isimler de vardı. onlardan biri türkiye’nin çok yakından tanıdığı bir işadamıydı. cenazesi olduğunda boş tabut içinde namazı kılındı, ailesi tarafından mezara götürüldü, tabut gömüldü. insanlar boş tabutun arkasından ağladılar. o süreçte ölür ölmez müdahale edildi, sonra vücudu amerika’ya gönderildi. ben aynı zamanda dünyada ilk defa vücut canlıyken dondurma sözleşmesi imzalayan kişiyim. dondurulan vücutların konulduğu kabinler çok dayanıklı. doğal afetler, örneğin depremde enkaz altında kalmaya dayanıklı. zarar görmüyorlar. ben ‘happy end’ olarak adlandırılan mutlu ölüme inanıyorum. şimdiye kadar mutlu yaşadım. şimdi de mutluyum. yürüyebiliyor, yüzebiliyor, okuyabiliyor ve yazabiliyorum. bunlar beni mutlu ediyor. okuyup yazamamaya başladığım zaman, mutsuz olduğum zaman amerika’ya giderek kendimi donduracağım...
    kefenin cebi varmış , şimdilik zengin insanların umut dünyası diyebiliriz ..
    bu proje sel felaketinde ,elektriklerin zarar görmesi nedeniyle büyük zarara uğramış, fakat yıllar süren insanların sonsuzluk arayışı ,şirketi batmaktan kurtarmış ..
    belit

mesaj gönder