1. dün gerçekleşen mgk sonrası yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Suriye ve Irak’ta DEAŞ terör örgütü ile mücadelede PKK/PYD-YPG terör örgütü unsurlarının kullanılmasının, bölgede huzur ve güven ortamının tesisine katkı sağlamayacağı, bilakis orta ve uzun vadede yeni sorunların ortaya çıkmasına sebep olacağı bir kez daha kaydedilmiştir."

    peki madem pkk/pyd-ypg gibi örgütlerin varlığı, ışid'le mücadelede bölgeye huzur getirmeyecek, neden fırat kalkanı operasyonu bitirildi?

    dün halkbank genel müdür yardımcısı tutuklandı abd'de. ona ilişkin neden ciddi bir açıklama gelmedi? hollanda ile en ufak krizde yangın yerine çevrilmişti ortalık. halkbank genel müdür yardımcısının tutuklanması az şey mi, neden susuluyor? 17-25 aralık davasıyla direkt ilgili birinin alınması tabii ki suskunluğa itti hükumeti. belki fırat kalkanı operasyonu da bundan dolayı bitirildi.

    daha yazılacak çok şey, sorulacak çok soru var(iran meselesi, suriye ve ırak meseleleri, batı ile olan ilişkiler, abd ile gerilen ortam, kıbrıs meselesi vs.). nereden başlayacağımı bile bilmiyorum ama erdoğan'ın artık net bir biçimde üstünün çizildiğini görmek için müneccim olmaya gerek yok. 16 nisan 2017 anayasa değişikliği referandumu da sonun başlangıcı olabilir bu senaryoda. örtülü şekilde evet isteyen batı, manevra kabiliyeti kalmayan erdoğan... önümüzdeki dönem çok sancılı geçecek. sürekli bir olay patlak veriyor. oturup 2 kelime yazamıyoruz akışın yoğunluğundan. umarım, bütün samimiyetimle umarım ki, bu ülkede artık bir iktidar/lider değişecekse bunu sadece ve sadece halk, kendi iradesiyle gerçekleştirir. aksi şekilde gerçekleşen müdahaleleri görmekten, okumaktan gına geldi artık.
    ae

mesaj gönder