• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (4.80)
life - daniel espinosa
uluslararası bir uzay istasyonunda görevli altı kişi, insanlık tarihinde çığır açacak bir keşfin eşiğindedir. bu görevli ekip, mars'ta ilk kez hayat olduğuna dair ip uçları bulur. ekip araştırmalarını ilerlettikçe, beklenmedik sonuçlar almaya başlar çünkü buldukları bu hayat formu, kimsenin tahmin edemeyeceği kadar zekidir.
daniel espinosa'nın yönettiği filmin senaryosunu rhett reese ve paul wernick kaleme aldı. oyuncu kadrosunda ise ryan reynolds, jake gyllenhaal ve rebecca ferguson gibi isimlerin yer alıyor.
*(beyazperde.com)
  1. bir boka benzemeyen uyduruk film.

    bilimkurgu falan değil onu geçelim. yerçekimsiz ortamlar, canavarın uzaylı olması ve çok sayıda ışıklı düğme dışında bilimkurgudan ziyade uyduruk bir gerilim filmi. sinemada izlememe rağmen sıkıldım, evde hiç tahammül edemezdim buna.

    !---- spoiler ----!


    ilk yarım saat oldukça ilgi çekici. mars' ta bir canlı bulunması, o canlıyı tanıma sürecimiz, onunla ilgili verilen bilgiler hayranlık uyandırıcı falan. ama yarım saatten sonra canlımız daha önce bir sürü kez çekilmiş uzaylı filmlerindeki o yaratıklara dönüşüyor, uzay istasyonundaki herkesi tek tek öldürmeye başlıyor falan. standart hikaye.

    filme giderken, isminden ve okuduğum birkaç yorumdan yola çıkarak bir hayatta kalma mücadelesi, türün devamı için türlü fedakarlık beklentisi, yaşama içgüdüsüne vurgu falan bekledim ama standart bir sırayla herkesin canavar tarafından öldürülme hikayesinden fazlasını göremedim ne yazık ki. filmin sonu da gayet tahmin edilebilir bir ters köşe denemesi bence. yine de en hoş yeri belki de sonuydu.

    keşke calvin kendi türünün devamı için kendini feda etseydi ya da buna benzer bir senaryo olsaydı işte. ama yok, calvin tam bir cani, bizim astronotlar da dünya için gözünü kırpmadan ölüme giden süper kahramanlar... kaç kez çekildi bu tarz filmler hala hiçbir yenilik getirilmeden devam ediliyor. insan ırkı ile uzaylı bir yaratığın mücadelesi falan değil kesinlikle. astronotlar genç olsalar teen slasher diye tanımlanacak bir film bu. sırayla herkes ölüyor ve tüm bokluk da tekrar bacaklarına kavuşma hayali kuran bir astronotun uzaylı canlı ile gereksiz münasebetinden çıkıyor. çok kilişe. bir de başta calvin gerçekten de ilgi çekici özelliklere sahip bir canlı iken sonrasında standart uzaylı canavara dönüşüyor. bari burada bir farklılık olsaydı, calvin daha farklı bir yaşam formu olsaydı vs. yok bildiğin canavar. bu filmi okyanusta çeksen jaws, karada çeksen jurassic park, uzayda çekince de bu olur işte.

    !---- spoiler ----!

mesaj gönder