• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (9.00)
Yazar eiichiro oda
one piece - eiichiro oda
24 aralık 1997 yılında ilk cildi japonya'da yayınlanan "one piece" japonya tarihinin gelmiş geçmiş en çok satan kitabı olma rekorunu elinde tutuyor. kasım 2011'de 64. cildi yayınlanan serinin japonya'da toplamda 250 milyondan fazla sattığı bilinmekte. serinin 61. cildi ise tek kitap bazında 3.8 milyon adet satarak japonya'nın en çok satan kitabı ünvanını taşımakta. onu 60. cilt (3.4 milyon), 59. cilt (3.2 milyon), 57. cilt (3 milyon) ve harry potter zümrüdüanka yoldaşlığı (2.9 milyon) takip etmektedir. dünya çapında da en çok okunan manga'lardan biri olan "one piece" temel olarak monkey d. luffy adlı 17 yaşında, doğa üstü bir meyveyi yedikten sonra elastik özellikler kazanan bir gencin korsanlar kralı olma çabasını anlatır. vaktinde türk televizyonlarında da yayınlanan animesi de türk seyircisi tarafından da bilinmektedir.

para, şöhret ve güç. dünyadaki her şeyi elde etmiş korsanlar kralı gold roger'in ölümünden önceki son sözleri, tüm dünyanın gözlerini denizlere çevirdi. "istediğiniz benim hazinem mi? sizin olsun! gidin bulun haydi! elde ettiğim her şeyi 'orada' bıraktım." işte bütün dünyada büyük korsan çağı'nın başlangıcı böyle oldu.
  1. 784 üncü sayısı ile ayrı bir seviyeye çıktı başkahramanımız luffy.

    !---- spoiler ----!

    bound* man

    g2 + g3 kombine olmus. üstüne busoshoku koka gömmüş,ayrıca vulkanizasyon ve bane bane no mi de var. normalde g3 teyken kolunu cok asırı esnetemiyordu... malum lastik esnediginde, agır tarafa dogru kütle cekilir. e.oda ne yaptı... bu formda cok kuvvetli vurabilmek için, bellamynin yetenegini kullandı. uzatıp zaman kaybetmek yerine vurmak için, içeri cekip, sıkıstırıp öyle vuruyor.

    ayrıca saldırı gücü inanılmaz artmıs, ama asıl mesele savunmada. lastigin darbeyi normalde emme özelligi, luffyi ve meyveyi özel kılıyordu. şimdi bu formdaki sertlik ve gücle, aynı meyve özelligi yine devrede. karsıdaki nasıl direk darbe vurursa vursun, meyve görevini yapıp yine saldırıyı sogurucak. sonuc itibariyle; kılıc kullanmak veya meyve gücü kullanmak luffye karsı daha önemli hale geliyor.
    !---- spoiler ----!

mesaj gönder