1. bir sağlık sorunu. konunun uzmanı değilim ama bu zımbırtı bende var. elimden geldiğince anlatayım, bilen arkadaşlar da düzeltsinler, katkıda bulunsunlar. maksat bilinçlendirme.

    şimdi insülin kandaki şekerin hücrelere girişini sağlayan hormon. normalde bir birim şekerin hücrelere girebilmesi için x kadar insülin gerekiyorsa, bu rahatsızlığın sahibi kişilerde derecesine bağlı olarak 3-4-5x gerekiyor. ucu diyabet zaten, şeker hastalığı yani.

    kana alınan şekeri aktif kullanamadığın için halsizlik oluyor haliyle.(belirti 1) bu halsizlik dikkat dağınıklığı, ani uyku bastırması şeklinde de tezahür edebilir.

    aynı şekilde hücreye alınmayan şeker yağa dönüştürüldüğü için kilo artışına da sebep oluyor. (belirti 2:kiloda artış) işin kötüsü bu rahatsızlık kilo vermenin önündeki ciddi bir de engel. yani kilo artışı insülin direncini tetikliyor, insülin direnci kilo vermeyi zorlaştırıyor, böyle böyle birbirlerinin sırtını kaşıyıp duruyorlar. mümkünse o kısır döngüye hiç girmiceksin.girmiş bulunduysan da bir şekilde kırmak lazım.

    herkeste oluyor mu bilmiyorum ama bende genetik faktörler de etkili olduğu için ve küçük yaştan itibaren kilolu olduğum için boyun etrafında kararmalar da mevcut. bunlar da insülin direncinin bir sonucu. (belirti 3)

    ben bu kadar yazmış olayım. gerisini profesyonel arkadaşlar getirsin.

mesaj gönder