• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.15)
when harry met sally - rob reiner
harry ve sally birlikte chicago üniversitesi'nde okudukları halde ancak mezuniyetten sonra aynı arabayla new york'a giderken tanışır. yolda uzun uzun sohbet ederler ve 'kadın ile erkek sadece arkadaş olamaz' kanısına varırlar. new york'a varınca ikili kendi hayatlarını yaşar ancak arada görüşüp birbirlerine olan bitenden bahsederler. bir gün harry eşinden, sally de sevgilisinden ayrılır ve karşılaştıklarında, aralarında iyi bir dostluk başlar. ikili artık birbirine aşık olmamak için büyük çabalar sarf edecektir.
  1. filmin sorduğu soru şu:
    “Bir kadın ve bir erkek aralarında cinsellik olmadan arkadaş olabilirler mi?”

    25 yıl önce çekilmiş filmde bir durum tespiti yapılıyor. 25 yıl. 2015 yılında konuyu ele alsan yine aynı şeyleri anlatırsın. 250 yıl önce de çekilse yine aynı parametreler geçerli olurdu. 50000 yıldır şu konuyu bir netliğe kavuşturmadık. bu bir.

    ikincisi meg rayn'ın meşhur "orgazm taklidi" sahnesinde sergilediği oscar'lık performans, kadınların arzu ettiğinde ne tür performanslar sergileyebileceğini kanıtlar nitelikte. burada da bu "arzu"yu ele almak gerekir. orgazm olup daha büyük bir keyif alabilecekken, bir kadın neden sevişmeyi sonlandırmak ister. birkaç nedeni olabilir. ilki ucunda ışık yoktur, "bitse de gitsek" der. evlilik, sevgililik gibi uzun ve rutin ilişkiler haricinde anlaşılabilir bir durum. diğeri kadının, erkeğini mutlu etmesi, ona başarısızlığını hissettirmemesi yönündeki toplumsal yanılgı, mahalle baskısı. bir diğeri ise cinsel eğitim eksikliğinden, orgazm olamamayı^:iki sağlıklı birey genellemesiyle konuşacak olursak^ kendi hatası/sorunu kabul etmesi. erkeğin kadından daha önce ve kolay orgazma ulaşması fizyolojik bir durum gibi gözükse de çoğu zaman eğitim ve egzersizle geliştirebileceği/iyileştireceği bir durumdur. her ne koşulda olursa olsun kadın ve erkek için aşağılayıcı, sağlıklı ve nitelikli bir cinsel yaşam için son derece gereksiz bir eylemdir.

    film mi? film sevimli işte.

mesaj gönder