• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.00)
perfetti sconosciuti - paolo genovese
uzun yıllardır arkadaş olan 7 kişi bir akşam yemeği için bir araya gelir. bu yemek sırasında bir karar alırlar ve herkes birbirine karşı dürüst olacaktır. cep telefonlarındaki mesajlaşmalar ve e-mail yazışmalarını herkes açıkça paylaşacaktır. bu oyun, herkesin sakladığı gerçekleri ortaya çıkarır ve bazıları son derece ciddidir.
  1. ilk bakışta "teknoloji hayatımıza bakın neler yapıyor, bizi mahvediyor." gibi bir mesaj veriyormuş sanılsa da filmin asıl mesajının teknolojiyle yakından alakalı olduğunu sanmıyorum. daha ziyaret insanların zaman zaman - hatta sık sık- riyakar pislikler olduğunu söylüyor gibi. çok eski ve sağlam temelleri varmış gibi görünse de evliliklerin de, arkadaşlıkların da kolayca sarsılması söz konusu değil mi? çok iyi tanıdığımızı iddia ettiğimiz insanları gerçekten ne kadar tanıyoruz ki?

    !---- spoiler ----!

    kabul edilmesi en güç sırların sahipleri, en ikiyüzlü karakterler eva ve cosimo ilişkilerinde en katı, en despot ve en bağnaz olanlar. onlar hata kabul etmeyenler, yargılayıcı ve aşırı sorgulayıcı olanlar. buna karşın zorlayıcı telefon oyununu oynamayı kırıcı olabileceği için reddeden isim ise neredeyse hiçbir sırrı olmayan rocco idi. sanırım film bize gerçek bir mesaj vermeye çalışıyor.

    !---- spoiler ----!

    filmi çok beğendim. tek mekanda geçen, çok akıcı, bol diyaloglu, "ve bir grup arkadaş bir akşam yemeğinde bir araya gelir." temalı bir italyan filmi. şiddetle tavsiye ederim.

mesaj gönder