1. bilimsel konuşalım. abi özel mesaj almak istemediği için cevap niteliği taşıdığı halde buraya yazıyorum.
    dünyada tecavüz olaylarının en çok yaşandığı ülkeler abd, pakistan, fransa, almanya ve rusya.
    pakistan harici diğer 4 ülkede tecavüz oranları 2003 yılından beri her yıl düşüyor. "5 ülkeyi mi baz alacağız?" diyenler olabilir. evet 5 ülkeyi baz alacağız çarpık düşüncemi kanıtlamak için onlarca ülkenin istatistiğini çıkaracak halim yok.

    david lisak 2010 yılında, violence against women adlı bilimsel çalışmasında, 10 yıllık bir süreçte ihbar edilen tecavüz vak'alarının %5.9'unun yalan olduğunu ortaya çıkarmış. lisak, ihbarların üzerine gidilip çapraz sorgu, kanıt arama gibi işlemler daha çok yapıldıkça yalan tecavüz ihbarlarının oranının da arttığını görmüş.

    oysa stuart taylor jr. , david lisak'ın oranlamasının yanlış olduğunu, david lisak'ın, polis tarafından yalan olduğu belgelenmemiş tüm cinsel saldırı suçlamalarını doğru kabul ettiğini, suçlamaların polis tarafından doğru-yanlış olarak ayrılıp ayrılmadığına yahut delil yetersizliğinden düştüğüne bakılmadığını söylüyor. eski çalışmaların cinsel saldırı suçlamasına konu erkeklerin %40-%50 oranında masum olabileceğini gösterdiğini de ekliyor.

    -burada anlamamız gereken bir şey var, adamlar araştırma yapıyor ve cinsel saldırı suçlaması polis ve mahkeme tarafından yalan olarak tescillenmedikçe suçlamayı direk kabul ediyor. çoğu kadın hakları aktivisti de bu yönde düşünüyor. oysa şüpheden sanık yararlanır. delil yetersizliğinden düşen suçlamalar, polisin tecavüz olarak nitelendirilemeyeceğini söylediği eylemler ve polisin delil toplarken yalan olduğuna karar verdiği suçlamalar bile doğru kabul ediliyor böylece masum erkek sayısı %40-%50'den %6'ya düşüyor.

    fbi'ın 1964 ve 1996 arasında tuttuğu kayıtlara göre ise yalan tecavüz suçlamalarının oranı %4 ile %20 arasında değişiyor.

    finlandiya polisi ise yalan tecavüz suçlamalarının kadınların alkol kullanımıyla pozitif korelasyonda olduğu ve uyuşturucu kullanımı sonucunda arttığı yönünde demeçler vermiş. alakasız ama aynı zamanda yalan tecavüz suçlamaları en çok göçmenlere karşı yapılıyormuş. içip içip ilişkiye girip ertesi gün "bana tecavüz ettiler, evet içtim ve kendi isteğimle birlikte oldum ama içkiliydim, bu tecavüzdür" diyorlar.

    sonuç olarak amaç tecavüz suçluları elinin kollunu sallayarak gezsin değil. kadınlar tecavüz suçlamasının ciddiyetini anlamak zorunda. dünya her zaman değişir ve biraz aklı olan herkes şunu biliyor ki, yalan tecavüz suçlamaları arttıkça ve kadınlar tarafından silah olarak kullanılmaya devam ettikçe, hele bir önceki yorumda anlattığım üzere tecavüz "gözle tecavüz" "lafla tecavüz" "isteğiyle seviştiği halde tecavüz" tarzı kurmacalara kayıp değersizleştirildikçe, insanlar ve mahkemeler tecavüz suçlamalarına daha temkinli yaklaşacak, daha şüpheci olacaklar ve tecavüz eylemi ile kelimesi değersizleştirildikçe tecavüz de önemsizleşecek. her boka tecavüz dedikçe, %100 tecavüz olan olayda suçlu serbest kalacak, kolluk güçleri, savcılar ve hakimler yüzünüze iğrenç iğrenç sırıtıp "bu da tecavüz mü? hehehe.." diyecekler. bunu yapmayın, bunu kendinize yapmayın.

mesaj gönder