1. oldum olası bu mevzular üzerinde ne konuşmayı ne de ilgili yazmayı sevmesem de akla, mantığa sığmayan bu erken(baskın) seçimin aykırılığı göz önünde apaçık.

    16 nisan seçimlerinden sonra ohal'in da getirdikleri, iktidarı sıkıştırdı. dış politikada, ekonomide, sağlıkta, eğitimde, toplumun oluşumunu bütünleştiren diğer alanlardaki çıkmazlığı, zayıflığı, çaresizliği, kötüye gidişi belirginleşti. bu belirginliği lehine çevirebilmek için 2019 kasım'ında yapılacak olan seçimleri 24 haziran'a çekerek baskıcı bir seçimi dikte etti. iktidarın ezberlediği tek şey bu değil mi? yumurta dara geldi mi hemen seçime gitmek.

    önce ohal uzatılıyor ardından seçim tarihini erkene çekiyorlar. yine ohal sürecine sıkıştırılmış bir seçimin negatif ve pozitif koşulları üzerinde konuşlanıyoruz. alelacele kararlaştırılmış bir seçim tarihinin altından yayılan kötü kokuyu almamak mümkün mü?

    ülkenin düşalanlarını yıkıp betonla sıvadılar. ekonominin freni boşaldı. işsizlik gidişatını kimse durduramıyor. ithalat ve ihracat açığı almış başını gidiyor. eğitimin yozlaştırılmasında hız kesilmiyor. sağlık sektörü tekelleşti. toplumun yaşam refahı daha da düştü. sayılabilecek birçok nedenler geliyor ard arda. daha dün atanamadığı için merve çavdar intihar etmedi mi? bunca şeyleri örtbas edip üzerindeki gücünü yitirmemek için bildiği tek bir çıkışı kullanıyor iktidar. erken seçim demek ne derece doğru olur bilmiyorum ancak düpedüz "baskın seçim."

    diğer partilerin tutumları da ayrı bir mevzu. medya gündeminde ne kadar "seçime hazırız" demiş olsalar da basbayağı erken ve hazırlıksız yakalandılar.

mesaj gönder