1. bazı notlar;

    kayıtlı seçmen sayısı 56.632.889 adet. 2011 seçimlerinde bu rakam 52.806.322'di ve %83,16'lık katılım sağlanmıştı. zannediyorum bu oran avrupa ortalamasının üstünde ama biz bir çok konuda bir hayli geride olduğumuzdan katılımın daha da artması gerekiyor.

    2011 seçimlerinde adalet ve kalkınma partisi 186 milyon 544 bin; cumhuriyet halk partisi 83 milyon 608 bin; milliyetçi hareket partisi 57 milyon 148 bin lira seçim yardımı aldı. bu seçimlerde artmış da olabilir. bizim oyumuzu almak için bizim vergilerimizle bizim için seçim kampanyaları düzenleniyor. çok mutluyum.

    ysk bu seçimden itibaren seçim takip sistemini partilere açacak. muazzam bir şeffaflık değil mi?

    kamerayla telefonla falan oy verme kabinine girmek yasak. oy pusulasının fotoğrafını çekip para alıyorlarmış. bazısı da işten atmakla falan tehdit ediyormuş şu partiye verip bana kanıtlamazsan diye. çok şaşırtıcı hakikaten, olmuyordur bence öyle şeyler. burası demokratik bir ülke, seçimlerimizde özgürüz. muhakkak.

    türkiye sosyalist işçi partisi (tsip) ve devrimci halk partisi (dev-parti), seçimlerde cumhuriyet halk partisi'ni destekleme kararı aldıklarını açıkladılar. büyük birlik partisi de saadet partisi ile ittifak yapacağını açıkladı.
    one

mesaj gönder