• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.01)
true detective
2012′de, louisiana eyalet polisi dedektifleri rust cohle ve martin hart, 1995 yılında çalıştıkları bir cinayet vakası ile yeniden karşılaşır. farklı sorgulamalar ile günümüzde dosya yeniden açılırken, iki eski dedektif, sorgulamalarının, iyileşmeyen yaraların yeniden açılmasının ve 1995 yılında tuhaf bir ritüele dayanan cinayetin çözümüne dair soruların hikayesini anlatır. zaman akışı, her ikisi de arkada bıraktıklarına inandığı bir dünyaya geri çekilirken örülür ve birbirine yaklaşır. birbirleri ve katilleri hakkında bir şeyler öğrendikçe, karanlığın adaletin her iki yanında yaşadığı açığa çıkar.
  1. birinci sezonu hakkında, izlemeden önce fikrim, 'peh gene amerikan taşrası dedektifleri dizisi' idi. sonra bir güzel tükürdüğümü yaladım. iyi oldu. arkadaşlar buraya birinci sezonun ne kadar süper olduğunu yazmışlar, benim ise sadece cohle'un söylediği bir cümle kaldı aklımda;
    o köhne ve bağnaz taşra kasabasında bir otoparkta bıraktıkları araçlarına binerken 'bu kasaba sanki birisinin zihninden silinmekte olan bir yet gibi' diye müthiş ötesi bir cümle söylüyor.
    hiç bir polisiye dizide bu kadar artistik bir cümleye rastlamamıştım şahsen. dumur olup kaldım.

    ikinci sezon hakkında diyeceğim bir şey de henüz yok çünkü colin farrell'in kaşlarından dolayı olan bitene odaklanamıyorum. kaş her taraf. oynatmasalardı keşke bu adamı. kaş.
    doris

mesaj gönder