1. cevap niteliğinde belki ama, risotto şöyle demiş "ekşi sözlük türkiye'nin son 17 yıllık yazılı hafızasıdır, ülkenin en belirgin kültürel-toplumsal anılarını barındırmaktadır bünyesinde. yakın bir zamana kadar da böyle düşünüyordum. ama artık büyük bir format kirliliği oluştuğu için bu etki kaybolmaya yüz tutmuş ve despot tavırlar sergileyen yönetimiyle birlikte kendi kendini bitirmeye başlamıştır. "

    ben hala son 17 yılın yazılı hafızası olduğunu düşünüyorum. hatta türk toplumu ekşi sözlük'ün kuruluşundan beri nerden nereye geldi ise, ekşi sözlük de ordan oraya gitmiştir. tam olarak türk toplumunun tarihine ışık tutar. toplum nasıl kalitesizleşti, neydi ne oldu bire bir gösterir.

    2004 yılında tanıştım. toplamda 4 hesap banlattım. yazar olan hesabım kalmadı 3 hesabım onay bekliyor. buraya geldim 2 hesap da burada banlattım.

    bildiğim her şeyi oradan öğrenmedim belki ama 10 yıldan fazla bir süre günün belli vaktini yazı okumaya ayırdığınızda ve bu yazı tek kaynaktan okunduğunda, toplam bilginizin büyük bölümünü o mecranın oluşturması da anormal değil. "hiç mi kitap okumadınız" mantalitesi doğru değil. biyoloji alanında 80 yıl boyunca kitap okuyup biyolojide kral olabilirsiniz ama kafanızı kitaplarınızdan kaldırdığınızda hiçbir bok bilmediğinizi fark edersiniz.

    ekşi sözlük, kurulduğu dönem ile bozulmaya yüz tuttuğu dönem arasında, türk toplumunun kalburüstü kesimini içerisinde barındırmış ve binlerce insan birbirinin hayat tecrübesinden ve bilimsel bilgilerinden faydalanmıştır. türkiye'nin sadece internet değil, her alanında bir devrim niteliğindedir. bu gün ekşi sözlük'ün eski haline geri döneceğini bilse malının yarısını gözü kapalı bağışlayacak on binlerce insan var.

    değişik fikirlere burada da yer yok. zamanı gelince toy arkadaşlar görecekler. zamanında sırf değişik fikirlere tahammülü olmadığı için youreads'i terk edenler oldu. (bkz: nuranyum)

    cinsiyet öğrenmeye çalışmak ise gayet doğal. çoğumuz seks yapmayı seven ve hayatının belli vaktini seks yapmaya ve seks yapma fırsatı yakalamaya harcayan insanlarız. insanların sadece küçük bir bölümü her türlü cinsiyet ile seks yapmaya açıktır ve o küçük azınlıkta olmayan insanlar gayet tabii karşısındaki insanın cinsiyetini bilmek ve seks yapabilip yapamayacağını da hesaplamak ister. bazı insanların hayattaki tek amacı seks de olabilir. her uğraş gibi seks ile uğraşanlara da nötr yaklaşmak iyidir.

mesaj gönder