1. seslendirmeler, mekanlar, detaylar, hikaye, hikayenin işleyişi oldukça başarılı olan oyun.

    oyun, verdiğiniz kararlarla her şeyi etkileyebildiğiniz hissini iyi yansıtmış. bazı durumlarda kendinizi verdiğiniz kararlardan dolayı gerçekten suçlu hissedebiliyorsunuz. "kararlar oyunu şu derece etkiliyor" diyemiyorum ama bana her şeyi fazlaca etkilediğim hissini verebildi ve önemli olan da buydu. zaten bu hissi oyuncuya düzgün bir şekilde veremeselerdi, yapımcı firmanın tüm emekleri boşa gidebilirdi.

    bu tarz oyunlar için bir diğer önemli nokta olan bulmacaların altından da başarıyla kalkmışlar. oyundaki bulmacalar sizi oyundan koparacak ya da youtube açtıracak zorlukta değil ama yine de çözdükten sonra başarmışlık hissini veriyor. bir tık daha zor bulmacalar olabilirmiş ama bu hali de beni tatmin etti. çoğu oyun ne yazık ki bu dengeyi tutturamıyor. ya bulmacaları saçma derecede kolay yapıyorlar ve çözdüğünüz zaman hiç keyif vermiyor ya da o kadar zor yapıyorlar ki; onu çözene kadar hikayeden, atmosferden kopuyorsunuz.

    hikaye hakkında yorum yazmıyorum ki spoiler olmasın. sonuç olarak ben genel olarak oyunu gayet beğendim. iyi ki oynamışım yani. birkaç ay sonra muhtemelen bir defa daha oynayıp diğer seçenekleri de deneyeceğim. umarım bu tarz oyunları daha sık görürüz.

    bu oyunu beğenenler heavy rain ve fahrenheit da oynasınlar, muhtemelen onları da severler.

mesaj gönder