1. aralarinda bulundugum grup. acikcasi bu kriz patlayana kadar youreads'den haberim yoktu. ama zaten yillardir disarida yasayan biri olarak cok da takip edemiyorum olusumlari, eksiyi de artik cok az okuyordum ki 12 senedir yazardim. benim kendi adima tek bekledigim, kaliteli entry'ler (sansasyonel konularda bile olsa), beni germeyecek ve vatandasi oldugumuz ulkenin prangalarini sanal ortama tasimayacak bir sozluk. ben tema vs. uzerinden goc etmis degilim, ben seviyesizlik, cinsiyetcilik, ve en son olayla da hukuksuzluk uzerinden terk ettim eksiyi. tahammul edemedigim sey, guzel kendi icinde bir dengesi olan platformun kar kapisina indirgenmesi. beklentim buyuk degil, sadece kaliteli seyler okumak, yazmak icin kafa patlatilan, foruma donmemis bir ortam aradigim. endiselerinizi de anliyorum inanin. dedigim gibi ben de 12 yillik yazar olarak trollerin, ergenlerin, modere edilmemis kotu yazarlarin bir sozlugu nasil cope cevirdigine sahit olmus, yerinden edilmis bir yazarim.

    kafamdaki tek soru burada siyaset konusulmaktan kacinilmasi ki bunu da bir kultur sozlugu olmasi perspektifinden gene anlayabiliyorum. eksinin son zamanlardaki en buyuk gucu, gezi olaylari gibi donum noktalarinda insanlara bilgiyi dagitmak icin bir mecra saglamasiydi ve bu cok onemliydi. polise verilen ip numaralari sonradan olayi berbat etse de. simdi merakim su, siz boyle olaylarda nasil bir gundem takibi yapiyorsunuz? buyuk bir iyi niyetle soruyorum bunu.

    postscript: simdilik burasi bana cok guzel bir ortam vaad ediyor. tanistigimiza memnun oldum, sicak karsilama icin de tesekkur ederiz.

mesaj gönder