1. teorik olarak herhangi bir sakıncası olmamalıdır (ifade özgürlüğü). pratik olarak, bulunduğunuz ortamdaki insanların görüşünü dikkate alarak konuşmak her zaman daha mantıklıdır ve size pozitif geri dönüş sağlar.
    eğer ortamınızda dindar birey yoksa dalga geçip geçmemenizin önemi yoktur.
    eğer dindar ancak toleranslı bir birey varsa, dalga geçmemenizi öneririm çünkü bu kişiler çoğunlukla kafası karışık kişilerdir ve din ile dalga geçmek onları zamanla koyu dindarlar haline getirir. onlarla tartışın ve mantıklı argümanlar kullanın, ve asla zorlamayın. tartışacak bilgi birikiminiz yoksa tartışmaya kalkmayın.
    eğer ortamda koyu dindar varsa, dalga geçmeyin ve dini güzellemeye başlarsa ortamdan uzaklaşın, böylece zamanınızı boşa harcamamış olursunuz. evrimsel biyolojiden hiç bahsetmeye kalkmayın çünkü karşı tarafın argümanları "bu muhteşem x kendiliğinden olmuş olabilir mi" ve "maymundan geldiysek nereye gidiyoruz" seviyesinin üzerine asla çıkmayacaktır.
    ateizm ve agnostisizm okunarak ve üzerinde düşünülerek edinilen ve temeli sağlam ise hayat boyu kalıcı olan fikirlerdir. eğer temeliniz sağlam değilse hiç dalga geçmemenizi öneririm çünkü bir gün söylediklerinizden pişman olabilirsiniz^:based on a true story^^:kendimi kastetmiyorum^.

mesaj gönder