1. 1925 yılında altaylı futbolcular arasında çıkan anlaşmazlık sonucu kurulan spor kulübü, iyi ki anlaşamamışsınız dediğim, yegane takımım.

    göztepe, arkasında sabit finans desteği olmaksızın bir semt takımı "mahallemizin abilerinin" kurduğu, oynadığı takım olarak kurulmuş tarihinde önemli başarılara imza atmıştır. göztepe bugünkü eufa kupasının muadili olan turnuvada yarı finale yükselerek türk futbol tarihinin avrupa'daki ilk önemli başarısını gerçekleştirmiştir.

    resmi site tarihçesinde yer alan önemli başarılar:

    -avrupa fuar şehirleri kupasında çeyrek final (1967 – 1968)
    - avrupa fuar şehirleri kupası yarı final 1968 – 1969 (şimdiki uefa kupası)
    - 2 türkiye kupası şampiyonluğu (1968 - 1969, 1969 – 1970)
    (1967-68 sezonunda altay ile oynanan final karşılaşması 2-2 sonuçlanır.kura sonucu kupayı altay kazanır)
    -1 cumhurbaşkanlığı kupası (1969- 1970)( f.bahçe’yi 3-1 yenerek).

    16 mayıs 1981 yılında izmir atatürk stadında oynanan ve ilgili sitelerde dünya derbileri sıralamasında ilk 30 içerisinde olan karşıyaka-göztepe derbisinde ise tribünde olan yaklaşık 80.00 (61.000 biletli) kişi ile dünya 2.lig seyirci rekoru kırılmış bu rekor halen geçilememiştir. göztepe-karşıyaka: körfezin ayırdırdığı biraderler. birbirimize sarsak da birimiz olmadan bu kadar zevkli olmazdı hiçbir şey.

    göztepe'yi ayrı kılan diğer bir husus taraftarıdır. yaklaşık son 25 yıldır küme düşmek ve çıkmak haricinde başarısı olmayan göztepemizin vefalı ve cefakar taraftarıdır. finansal olumsuzluklar, transfer yasağı gibi nedenlerle amatör kümeye dahi düşmüşken "sokak arasında da oynasan kaldırıma çıkar göz göz çekerim" diyen taraftarı bir amatör küme maçında tribünleri 7000 kişi ile doldurabilmiştir. aliağa meselesine girmek istemiyorum çünkü futbol para işidir, daha farklı çözülebilir miydi öncesinde tedbir alınarak olabilirdi.

    şu an gerçek bir göztepeli mehmet sepil başkanlığında olumlu yönde değişim süreci yaşanmaktadır. bu sene olmasa da uzun vadeye ilişkin umutlar kımıl kımıldır.

    vira göztepe!

    "atletico madrid'e
    3 gol atan göztepe
    haydi yine elele
    varacağız o güne"

    eklemeden edemedim: ben izmir'de göztepeliyim ama aslında gs/fb/bjk'liyim olayı bana samimi gelmemektedir. sempati duymak, beğenmek, desteklemek olabilir, gayet doğal, ama her ile, her bölgeye özgü takım tutulmaz. yeneni tutalım, üzülmeyelim o vakit.
    ozee

mesaj gönder