1. çocuğa gereken sevgi, güven ortamı ve güzel bir gelecek sunulduğu müddetçe bir heteroseksüel çiftin evlat edinmesinden farkı yoktur.
    olması gereken şeyler sırf cahil insanlar laf eder diye olamıyorsa engellenmesi gereken bu durum değil, bu cehalettir. o çift birbirini çok seviyorsa; çocuk sevginin cinsiyetle sınırı olmadığını öğrenerek büyür, insanları normal-anormal diye katagorize etmeden büyür, önyargısız büyür. heteroseksüel evlilikler tek normal ve olması gereken durumsa neden insanlar böyle mutsuz büyüyor? ebeveynlerim farklı cinsiyetteler diye extra bir mutluluk yaşamadım aksine hep kavga dolu bir ortamda büyüdüm. burda konuşulması gereken şey doğru ebeveynlik kriterlerine sahip olup olmadıkları, hiç kimse cinsiyeti sayesinde muhteşem bir ebeveyn olamıyor çünkü. çıkarın at gözlüklerinizi. ben bunda yanlış bir şey veya zararlı bir durum göremiyorum.
    tek zarar çocuğun çevredesindeki zehirli düşünceler saçan insanlardan gelebilir. ama dediğim gibi, doğru olduğuna inandığımız şeyleri elalem ne der diyerek yapmazsak dünyada doğru kalmaz. ne zaman burunlarını insanların işine sokmaktan vazgeçerler bilemiyorum ama homofobi gibi hastalıklı ve faşist bir düşünceden bu kadar korkuyorsak dünyayı bu insanlara bırakıp kafamıza sıkalım? her şey onlar mutlu olsun diye yapılsın? çünkü bizim gibi düşünen insanların nefes almasına bile tahammülleri yok.

    edit: çocuğun cinsel yönelimini etkileyebileceği söylenmiş. "heteroseksüel bir anne babadan doğan eşcinsel ailenin" evliliğinden bahsediyor başlık. yani kimse zorla ailesi hetero diye hetero olamaz ya da tam tersi.
    jole

mesaj gönder