1. bakın bu istek, yani bölünme isteği böyle dile getirilebilir. buna hiç bir itirazım yok. örneğin ispanya'da bask bölgesi ve halkı da bu isteğini dile getiriyor. eyvallah, ifade özgürlüğü tam olarak budur. ve bunun için siyasi olarak çaba gösterilmesine de hiç ama hiç bir itirazım yok. diyarbakır'ın %80i ayrı bir devlet mi istiyor? isteyebilir eyvallah. bunun için demokratik kanallardan mücadele de gösterilebilir. buna da eyvallah. yine aynı örneği vereceğim bask bölgesinde de aynı konu tartışılıyor. ama gelin görün ki ülkemizde bu iş böyle yürümüyor.

    peki nasıl yürüyor ?

    asker-sivil öldürülerek, bebeklerin bedenleri parçalanarak, 10-12 yaşındaki kürt çocukları dağa kaçırılıp tecavüz edilerek, oy vermeleri için kürt halkı tehdit edilerek hatta öldürülerek.

    şimdi güzel kardeşim orada bir duracaksın. sen hdp olarak yasal zeminde kurulmuş, siyasi bir mücadele veren parti olarak mı tanımlıyorsun kendini ? eyvallah. o zaman kaypaklık yapmayacak, silahı, şiddeti kanı desteklemeyecek, kürt halkını bir grup uyuşturucu kaçakçısı tecavüzcüye mahkum etmeyeceksin. sırtını terör örgütüne dayamayacaksın. tam tersine göğsünü siper edeceksin. var mı o g.t ? yok. o zaman önce kendi tanımını iyi yapacaksın. sen 30 kişiyi kadın çocuk demeden bombayla paramparça eden teröristin taziyesine gidiyorsan , kusura bakma ama tabi ki herkesin gözünde pkk denen it sürüsünden bir farkın kalmaz. o zaman sana terörist diye bağırırsa vatandaş , ama ne alakası var falan demeyeceksin. dik duracaksın ya bu kadar basit. omurgan olacak biraz. teröristsen de çıkıp evet teröristim diyeceksin. yok ben silaha karşıyım, ama pkk da şöyle iyi bir örgüt, bombayı kınıyorum ama bombacı için de çok üzgünüm dersen, kusura bakma da dünyanın hiç bir yerinde adam yerine koyulmazsın.

    belki bask halkı demokratik mücadele ile ispanyadan kopar kendi devletini kurar, olabilir... ama sen bebek öldürerek, öldürene destek çıkarak devlet mevlet kuramazsın arkadaş bu topraklarda. önce "insan" olmayı öğreneceksin. insan doğmak demiyorum bak, kazara insan doğmuşsun. ama insan olmak farklı bir şey.


    edit : bir de milliyetçi, ırkçı, faşist falan diye yükleniyorsunuz ya önünüze gelene, allah aşkına fransa'ya gidin de son olayda öldürülen ışidli terörist adına bi taziye çadırı açın bakalım ne oluyor. kafanızdaki faşist tanımının güncellenmeye ihtiyacı var , belli.

mesaj gönder