1. burda sadece eşcinseller düşünülecek olursa sorun olmayan hatta güzel bile olan eylem. ancak çocuğun açısından bakılacak olursa işte orada biraz daha düşünmek gerekiyor.
    şimdi öncelikle evet hetero anne ve baba ile büyüyen her çocuk normal iyi birey olarak büyümüyor ya da psikolojik olarak,en uygun tabirle, kabul edilebilir düzgün bir birey olarak büyümüyor. ama en azından hayatın başında doğal olmayan bu durumla ve bu durumun oluşturabileceği sosyal, psikolojik vb. sorunlara maruz kalmıyor. yani tabiatımızın bize sunduğu normal şartlarla büyüyerek uyumlu ve dengeli olma şansını arttırıyor.
    gelelim homoseksüel çiftlerin çocuklarına. insan doğal bir varlıktır. klişe ama doğru. genetiğimiz doğayla en uyumlu olabileceğimiz haliyle şekillenmiş. dolayısı ile doğal olmayan bu durumla küçük yaştaki bir çocuğun bilinçli veya bilinçsiz başetmek zorunda kalması- her ne kadar homoseksüel ebeveynlerin ona aile ortamını ve ihtiyacı olan sevgiyi vereceğinden emin olsam da- ilerde çocukta doğayla uyumsuzluğun dallanarak doğurabileceği psikolojik etkileri yaratacaktır diye düşünüyorum.
    bu durumların göz önünde bulundurularak ve alınacak kararın 3. kişiye etkilerinin tartılarak karara varılmasından yanayım. çünkü çocuk sorumluluktur. ve sadece bakımı açısından değil ilerde topluma katacağınız birey olmasi açısından da sorumluluktur. yani yetiştirdiğiniz çocuğun kendisinden ve bu çocuğun topluma etkilerinden sorumlusunuzdur. o yüzden iki kere düşünülmesi gereken hassas konudur.
    edit: eklemeden geçemeyeceğim bu çiftlerin evlat edinmesine karşı değilim sonuç olarak bir çocuğun aileye sahip olması söz konusu. ama eşcinsel her çiftin evlat edinmesi hususunda 2 kere düşünülmesi gerektiğini düşünüyorum. çünkü eminim kendilerini kabul ettirmek için evlat edinmek isteyenler de olacaktır. işte burada çocuğun geleceği önem kazanır.

mesaj gönder