1. kesinlikle rahatlık . hele ki büyük şehirlerde yaşıyorsanız. gerek sıkışık trafikte gerek uzun yolda rahatlığı su götürmez bir gerçek. lakin artı ve eksileri var . kendi açımdan ifade edeyim :
    + yönleri : rahatlık! , debriyaj baskı-balata yok(klasik tam otomatiklerde) , kavrama sorunu olanlara çare , yokuşta geri kaçmaz , cruise control(el gazı) de varsa uzun yolda çok konforlu .
    - yönleri : manuele göre biraz fazla yakar , bakımları( yağ-filtre) aksatılmamalıdır , tamiri masraflıdır , arıza tespiti zor olabilir . manuele göre daha hassas ve karmaşıktır.

    piyasa da birçok çeşit mevcuttur. debriyajlı olanları vardır. tork konvertörlü olanları vardır(klasik tam otomatik) vs . elektronik kontrollü yada hidrolik kontrolleri vardır vs. iyidir hoştur ama arıza yaparsa ustasını bulmak gerekir . çalışma mantığı cidden komplikedir. açıkçası kendi adıma yaşlı yada bakım-kullanım geçmişini bilmediğim otomatik beni korkutur.bunun yanında, aracın ekonomik ömrü dahilinde pek arıza da çıkartmadığını düşünüyorum. tabi hatalı kullanım yada belli kronik sorunları olan modeller hariç.

mesaj gönder