1. kendisini beşiktaşlı olmam dolayısıyla yakından takip etmek durumunda kalan biri olarak hiçbir şekilde zeki olmadığını çok açıkça söyleyebilirim. kendisi y.d.'den sonra olsa olsa koyunun olmadığı yerde keçi olabilir. zaten alma mater'i sıradanlığını gösteriyor.

    çok konuşur. ilk yöneticilik senesinde ahmet nur çebi de çok konuşurdu ama o susmayı öğrendi, fikret orman hala konuşuyor.

    kongre üyelerinin aidatlarını topluca ödüyordu. hala ödüyor mu bilmiyorum. tuğrul yenidoğan'a kanaltürk'te program yaparken karşılıklı röportajlarında y.d.'nin 3000, kendisinin 1000 kişinin aidatını ödediğini söylediği vakidir. kendi kulaklarımla duyduğum için biliyorum.

    iki kız çocuğu babası olmasına rağmen eşini kayınvalidesinin evinin önünde arkadaşlarıyla beraber bulunduğu teknede aldatıp sonucunda boşanan, ilk aklıma gelen necati ateş'in eski karısıyla olmak üzere türlü türlü fotoğrafları/haberleri çıkan birinin dakikada bir allah, kitap demesi karşısında da ancak bıyık altından gülebiliyorum.

    sonuçta s.b. neydi ki onun yöneticileri ne olsun? süleyman seba'ya başkanlığının son dönemlerinde gelişen direnç yüzünden hasan arat'ın 2000'de seçilmemesi beşiktaş'ın 10 yılını çaldı, acı ama gerçek.

    bunları demekle birlikte,
    1) beşiktaş'ın parasını zengin çocuğu gibi değil kendi parası gibi harcadığını,
    2) futboldan benzer başkanlara göre daha çok anladığı için rakiplerine nispeten daha az parayla daha iyi kadrolar kurduğunu,
    söylemem, bu konularda hakkını vermem gerekir.

    stadı yerinde yapması, 3 sene az biraz fazla olsa da sonuçta bitirebilmesi de başarıdır. ancak kendisinin inşaat işiyle uğraştığı düşünülürse bu işe mesaisini harcaması kendi işine yatırım olarak da görülebilir. neticede beşiktaş'ın parasıyla kendi şirketiyle girişemeyeceği bir işi yaptı, yaparken know-how öğrendi/network oluşturdu. bunun faydasını mutlaka kendi işinde görecektir. yani vaktini tamamen "hayrına" harcamadı.

    tabii bunların yanında beşiktaş başkanlığının getirdiği ölümsüzlük de var. beşiktaş durdukça fikret orman da duracak. kaç türk için bu söylenebilir? 100? 1000? çok elit bir gruba üye.

    sonuç olarak yakın zamandaki kongrede karşısına aday çıkacak gibi görünmüyor. geçen 4 seneyi futbol takımı 0 ("sıfır") kupayla kapattı, inşallah 2 ay sonra bu durum değişecek. düzelen finansal yapı ile borçları nasıl kapatacağını/futbol takımını nereye getireceğini de hep beraber göreceğiz. umarım şimdiye kadar dediği ve uyguladığı "sat" kısmını da unutmadan futbol takımını kademeli olarak geliştirir, biz de "beşiktaş'ı 21. yüzyıla adapte eden başkan" olarak anarız.

mesaj gönder