1. arkadaşlar, yoldaşlar, dostlar ..

    çok yararlı tecrübelerle geçirdiğimiz ilk haftamızın sonuna geliyoruz.
    böyle bir fikirle çıkarken, insanların buna bu denli rağbet göstereceğini pek düşünmedim. sadece kısa bir süre içerisinde, bu fikir, katılmak isteyen arkadaşların desteğiyle büyüdü ve köklendi. güzel dostluklar kuruldu, güzel sohbetler edildi, eleştirildi, sorunlar tartışıldı.. ama hepsi çok iyi oldu çokta güzel oldu :)

    donanımlı ve iyi niyetli insanların böyle bir araya gelip sohbetler etmesi gerçekten tadına doyulmaz yorumlar bırakıyor insanın dimağında.

    burada ki yorumlarınızı özenle takip ediyor, katılan katılmayan arkadaşların olumlu olumsuz eleştirilerini değerlendirmeye alıyorum. gördüğüm en dikkat çekici düşüncelerden biri, insanların iyi niyetli olmama ihtimaline dayanarak söylenen eleştiriler.

    günümüz gerçeklerinden bağımsız düşünülemez tabi ki bu yaptıklarımız. insanların birbirinden bir şekilde faydalanmaya çalıştığı, gösterilen iyi niyete enayilik olarak baktığı, birbirini ezerek yükselmeye çalıştığı, haksızlığa ve her türlü hırsızlığa prim gösterildiği, insan ölümlerinin artık sayılarda kaldığı, kişilerin namusuz olmayı daha kârlı bulduğu bir zamanda, insanların hiç tanımadıkları insanlara güvenmesi kolay değil.

    bu insanlarla bir araya gelen, şiir ve zaten doğal olarak felsefe konuşulan bu ortamda, henüz çok kısa sürede olsa kalmış olan bir insan olarak, ümidin var olduğunu söylemeliyim.

    güzel tecrübelerin ardından, aldığımız yoğun talep, yeni bir grup kurmayı gerektirdi. bu yeni grupta işleyişin bu kadar kısa sürede oturması, bir kaç gündür çok güzel ve farklı yorumların geldiğini söyleyeyim. bir hafta sonra, burada ki arkadaşlar da birbirlerine ısındıkça, grubun geleceği yeri sabırsızlıkla beklediğimi de eklemek istiyorum.


    katılmak isteyen, başka başka şairler tanımak ve bildikleri bir şiiri yeniden, daha farklı okumak isteyen arkadaşlar oluyor. bu talebi karşılamak adına üçüncü bir grup kuracağız. zamanla gruplar arası iletişim efektif bir şekilde sağlanacak, youreads ile eş zamanlı ilerleyip sözlüğün zenginleştirilmesine katkıda bulunulacak, yeni projelerle farklı alanlarda da ilerleyiş sağlanacaktır.

    buradan ilk grupta ki bütün arkadaşlara, bu projenin devamına olanak sağladıkları için teşekkür etmekten başka ne yapabilirim bilmiyorum :)

    diğer grupta ki arkadaşlara yeniden "hoşgeldiniz" demek, her günü heyecanla beklediğimi itiraf etmek istiyorum. :)

    sevgi ve hürmetlerle..

mesaj gönder