1. 52-48 veya 51-49 bitecek gibi görünüyor.

    ysk'nın son anda yaptığı akılalmaz şey olmasaydı hayır kazanacaktı.
  2. ysk'nın %30 açıklamadığı oyunun olduğu, anadolu ajansı'nın kafasına göre %100 ilan ettiği chp tarafındaki farklı kişilerce açıklandı. ülkede ilk kez mühürsüz pusula gündeme geldi, ysk tercih/evet mührü varsa meşrulaştıran mühür olmasa da kabul edilecek demişti ve 2,5 milyon oya itiraz etmişler. ne olacağı soru işareti.
  3. seçimle bir diktatörü yenemeyeceğinizi bir kez daha göstermiş olan referandum. yine oyları sayan kazanmıştır. ileri demokrasilerde ne kadar ileri gidilebileceğini görmüş olduk. mühürsüz oy falan bile tamam ama müşahitleri sandıktan uzaklaştırmak da ne arkadaşım. dalga mı geçiyorsunuz. elbette ki sonuçlar yok hükmündedir.
  4. tarihi belli olmayan plebisit. çünkü sarayı telaş almış anketler yüzünden. her şeye sahipler ama hayır yüksekmiş, bana çok inandırıcı gelmiyor. yine de umudumuzu yitirmemek gerek.

    hile olmasa dahi, hayır'ın propogandasını yapacak, değişikliği tartışacak medya kalmadığı için, mevcut tartışanlarsa akp desteğine güvenerek diktatörlük guzellemesini tartışma zannettiği için evet çıksa da meşru olmayacaktır. iktidar tarafından sürekli kandırılan fakat iktidarın "kandırıldım" edebiyatı yaptığı kitlelerin seçimi milli irade gibi yansıtılamaz. ohal koşullarında mevcut iktidar ve c.başkanının istediğini susturabildiği ortamda referandum olmayacağı uluslararası bir kabul, sonuç olarak evet sonucu meşru olmayacaktır, hayır sonucu ise yeterli olmayacaktır.

    son olarak etrafınızdaki akp'ye oy vermiş kişilere şunu sorun nazikçe " şimdiye kadar kaç kere oy verdiniz akp'ye? peki ülke bu hale gelsin diye vermediniz değil mi oyunuzu? bunca güce rağmen ülke bu hale geldiyse ne değişecek? c.başkanının kandırılabildiği bir ülkede siz kandırılıyor olamaz mısınız? eğer kanarsanız geri dönüşü olmayacağını biliyor musunuz? "
    edit:eksik bağlaç
  5. benim ilkokul zamanlarım tabii o zaman tayyip daha başbakan ve her akşam her kanalda bu adamın resimleri videoları arkasından devlet,siyaset,ülkeler,ekonomiler cart curt sesler dinliyorum o zamanlar sistem nasıl bilmediğimden ve araştırma isteği için fazla ilgisiz olmamdan beynim yıkanıyor sonucunda ülkeyi de tayyip yönetiyor sanıyorum sanki ülkenin en üst yetkili kişisi oymuş,başbakanmış diye düşünüyorum.ilkokul son sınıfta sosyal hocam salak mısın olum cumhurbaşkanımız var, o en üst yetkili kişi demişti ama onu hiç televizyonda görmüyordum veya herhangi bir mitinginin haberini duymuyordum,haliyle tayyipi yani başbakanı en üst kişi sanmıştım.

    şimdi lise sondayım ve tayyip cumhurbaşkanı ben ilkokul son sınıftayken cumhurbaşkanı hiç ortalıkta gözükmezken bu adam 24 saat boyunca gündemde biri bitiyor öteki başlıyor,gündem yaratacak creativiteyi sağlayamadığı zamanlar içinde muhtarlar toplantısı diye bir bok uydurmuş onu yapıyor yine gündeme oturuyor.sinirleniyorum siktir git masanda otur önüne gelen teklifleri onayla veya meclise geri gönder demek içinde çok geç gibi referandumda evet oyu çıkarsa bir asır boyunca bu adamı ekrandan kimse indiremeyecek,eceli gelip öldükten sonrada bunun tohumları onun koltuğunu alacak. junior tayyip versiyonu ile devam edeceğiz

    tabii her şey işin şakası bir gün devran dönecek ve laiklik kazanacak.umudunuzu kaybetmeyin.
  6. korkut boratav yazmadan da ne olduğu belli olan, diktatörlüğün demokratik yolla kabul edilmesi konulu halk oylaması.
  7. bu referandum yapılsın kararı alan meclis oylamasında yasak alenen çiğneniyordu açık oy kullanılıyordu. bir oy kabinine 3 akpli amca düşüyordu.. (bkz: açmayın dedeler) daha neler neler... tarih bunları da unutmayacak.
  8. bu referandumdan önce çatır çatır muhalefet yapacak; hırsızsın, katilsin, yalancısın, günahkarsın diye yüzüne yüzüne bağıracak bir selahattin demirtaş vardı, onu da el birliğiyle içeri tıktılar susturmak için. hani çok kimsenin de sesi çıkmadı, çıkmıyor...
  9. hep 49-51 gibi birbirine aşırı yakın sonuç görünüyor, böyle bir his içindeyim dedim; dediğim oluyor gibi görünüyor.