1. bir zamanlar ortalığı kasıp kavuran (bkz: black eyed peas)
    bütün şarkı türleri ve melodileri o kadar benzer ki. bir halta yaramaz.
  2. bvb tabii nasıl henüz yazılmamış bilmiyorum.
    linkin park
    cranberries
    nirvana
    sod( bunların şarkılarına hiç ısınamadım )
    metolika
    bilmem ne bisiklet falan gibi grupları buraya yazmak hakaret olur. üsteki gruplar en azından iyi olmasına rağmen gereğinden fazla şişirilmiş gruplar.
    "sanat şahsi ve muhteremdir"
    edit: yanliş ifade etmişim bvb ustteki gruplardan ancak iyi değil.
    hiciv
  3. (bkz: ratt)
    (bkz: canned heat)

    önceki yorumlara istinaden söylüyorum. "beatles" belki de rock-metal vs.in öncülerinden olabilir. ama bu konuda başı çeken "david bowie" diye bir adam vardı.
    dolayısıyla....
    (bkz: biğdıls)
  4. radiohead diyeni sikeceğim anket.
    ha bence belirli bir grup yok ama müzik tarihini derinlemesine incelerseniz bu overrated dediğiniz bazı gruplar sizi göt edebilir dikkatli yaklaşmakta fayda var.
    bu gözler yes'e de genesis'e de king crimson'a overrated diyenleri gördü.
  5. abartma konusuna nereden baktığımıza göre değişebilecek gruplardır. yaptığı müziğin kalitesine göre değerlendireceksek eğer benim aklıma gelen ilk gruplar the beatles, metallica (master of puppets sonrası) ve nirvana oluyor fakat genel olarak değerlendirirsek eğer bu üçü de yeni bir akım yaratmış, bayrak taşıyan gruplar. milyonlarca kişiyi etkisi altına almış, belki de triplere sokmuş ve her ne kadar kaliteli müzik yapamamış olsalar da efsaneleşen gruplardır. the rolling stones ile aynı dönemde boy gösteren the beatles asla beggars banquet, goats head soup gibi sağla albümler yapamamıştır, gimme shelter, let it bleed gibi parçalar da the beatles'ın ancak rüyasında görebileceği kadar sofistike şarkılardır. ama the beatles adı her zaman bir adım daha önde oldu. marka değeri haline geldi. akım oluşturdu. (bkz: john lennon gözlüğü)

    sanırım bu konuyu an itibariyle çok daha ilgilendiğim black metal üzerinden örnekleyebilirim. rotting christ ve behemoth. müzikal olarak, altyapısı olsun ya da prodüksiyon hiç farketmez rotting christ grubu behemoth'un her zaman bir adım önünde oldu. her zaman çok daha iyi albümler çıkardı. 2002 ve 2010 albümlerine ne aşklar gömdüm ben. vokali amerikalı veya isveçli olsa sanırım dünyaya önünde diz çöktürürdü. her ne kadar çok daha kaliteli olsalar da çok büyük bir kitle tarafından adı dahi bilinmez, behemoth'un arkasında kalır. neden mi? çünkü behemoth sadece bir müzik grubu değil. makyaj grubu, ikon grubu, imaj grubu, sahne grubu. nergal gibi acayip yakışıklı bir manyak, farklı türler ile fazlasıyla barışık olan tam bir poster adamına sahipler. sakis ise benim senin gibi adam işte. düz adam. bir albenisi yok. takipçi kitlesi yaratamıyorlar. behemoth sadece müzikle var olmuyor. klipleri, sinematik havası.. grupların çoğu bunu kaçırıyor sanırım.

    the cooper temple clause. sanırım müzik dünyasının en büyük kayıplarından birisidir. ideal bir dünyada kasabian kadar olabilirlerdi. aynı şekilde metallica ve nirvana üzerinden de örnek verebilirim. döneminde çok daha kaliteli işler çıkartan fakat çoğu kişinin adını bile duymadığı onlarca grup vardır. adı duyulanlar ise müzik dışında birçoğumuzun kaçırdığı işleri yapmıştır. bir nesil metallica sayesinde kot pantolon giymeye başlamıştır..


    özetle; olayı sadece müzik yönünden değerlendirmek bizi yanlış sonuca çıkartabilir. haberimizin dahi olmadığı çokça fazla parametreler olabilir. hiçbir müzik grubu artık sadece müzik grubu olarak kalmıyor.