1. %89.26'dır.
  2. şu alemle ilgili tek bildiğim inanılmaz bilgi şu ki tanrı çok iyi bir matematikçi ; evrenin her zerresinde müthiş bir matematik var yani olasılıklar içerisindeyiz herşey mümkün
  3. 'zaten hepimiz yok olacağız.' diye düşünüldüğünde pek de korkutmayan ihtimaldir.
  4. bilinci ne oluşturur madde mi ruh mu ?

    kesin olan, eğer sadece maddelerden oluşuyorsak (materyalizm) ölünce bilincimiz de yok olacak, bunu bilimsel olarak gözlemleyebiliyoruz.

    ama eğer ruh da varsa (dualizm), büyük ihtimalle ölümden sonra yaşam da var.

    kötü olan şu ki: dualist bir evrenin varlığına delil oluşturabilecek fizik dışı olaylara(mucize), fizik dışı varlıklara (hayalet, cin,melek, vs) dair kanıt bulunmuyor. (bu konuyla ilgili ileri okuma için (bkz: james randi)
  5. molekullerine ayrılmak söz konusu olduğundan yok olmak denemeyecegi için sıfırdır. mesele vücut bütünlüğünün yok olmasıysa da ℅100 dur. mevcut bilimsel verilerle siz o egonuza elveda deyin. bunu kabullenerek yaşamak daha zevkli gençler, sonra allah tan korkuyorum diyip yaşayınca korkusunu ilk yendiğinde çocuk tecavüzcüsü olan tiplerle yaşıyoruz. halbuki bunca dini öğreti yerine sadece empati yapmayı ogrense azcik da pedagojik bilgiyle bu günaha girmezdi.
  6. Yaşayıp da ölmüş olan her canlı, organik madde olarak toprağa geri döner ve döngüyü tamamlar. Toprakta yetişen her türlü bitkinin yaprak, sap ve kökleriyle birlikte toprakta yaşayan mikro ve makro hayvan varlığının bu şekilde toprak organik maddesine dönüşmesi humus oluşumunun kaynağıdır.

    http://bugday.org/portal/haber_detay.php?hid=7928
  7. bildiğimiz yaşamda yok olmak diye bir tabir kullanmak son derece yanlış olur. insani açıdan baktığımızda ise en fazla bilinç kaybından bahsedebiliriz.

    ulaşabildiğimiz tüm fiziksel alanları atomlardan ibaret kabul edersek, milyonlanca yıldır pek fazla bir yok oluş görülemez. mesela bu satırları yazmama olanak veren elektronik cihazı oluşturan atomlar zaten milyonlarca yıldır burada vardı, basit bir anlatım ile biz sadece şeklini ve orantılarını değiştirdik.

    organik canlıların tamamı görece kısa süren bir döngüye tabidir. diğer maddelerin döngüsü organiklere kıyasla daha uzun sürebilir.

    sonuç olarak ölümden sonra bilinç yok olur, beden tekrar döngüye girer. yaşarken kazınılan bir takım yetenek ve bilgiler ise bazen bir alt nesile aktarılır.
  8. mesut
  9. mutlu son diye buna denir