1. biriktirmenin en kolay yolunun daha fazla kazanmaktan gectiği, doyumsuzluk yaratan, belli bir seviyeye kadar mutluluk da getirebilecek bir araçtır.

    hangi kitapta okuduğumu hatirlamiyorum ama aklimda para hakkında şöyle bir diyalog kalmış:
    - para mutluluk getirmez derler. tamamen yalan! çok paran olursa bir jet-ski alabilirsin ve mutlu olursun. sen hiç jet-ski'ye binip mutsuz olan birini gördün mü?
  2. ihtiyacım olduğu zamanlar iş bulup, bir müddet biriktirdiğim, beni öldürmeyecek kadar seviyeye gelince işten ayrılmamı sağlayan iktisadi tedavül aracıdır.
    gri
  3. para ilk kez şuan yaşadığımız güzide ülkemizin manisa şehrin de lidyalılar tarafından bulunmuş ve kullanılmaya başlanmıştır
  4. dünyadaki bütün savaşların çıkış sebebi. karı olduğunu söyleyenler de var ama ben oyumu paradan yana kullanıyorum.
  5. sanırım günümüzde düzeni elinde tutan tek gerçek. olmasaydı dünyada nasıl bir karmaşanın olacağını hayal edemiyorum. muhtemelen günümüzden çok farklı bir çağda olurduk. varlığıyla da düzeni etkileyen bir gerçek. günümüzde basit bir alışverişten koca bir savaşa her şey para.
  6. para insani klozet suyuna benzetir, ne kadar cok sicarsan (kazanirsan) o kadar kirlenirsin.
  7. varlığı ayrı bir dert yokluğu ayrı bir dert olan kağıt parçası .
  8. insanın kendi yarattığı birşeye nasıl köle olabileceğini görmemizi sağlayan nesne.
  9. tam bir derttir,kesinlikle iyi bişi değil. yarın gece 12de yatacak kyk bursu. bense bugünden parasız kaldım. yarın ne yiyeceğim ne içeceğim geceye kadar hiç bilmiyorum. tek başıma kalıyorum ve borç da bulamadım bir günlük bi 20 lira bile,çocuklar da haklı onlar da kykyı bekliyor. bilerek sabaha karşı yatayım da akşam yatar daha rahat beklerim diye düşündüm. öğrencilik ve parasız kalmak zor iş dostlar.
  10. kazanmak için köle gibi çalışmanız gereken kağıt parçası.