1. uzun boylu bir şahısın geleceğini kurtarmak için ülke temellerine dinamit döşeme isteğinin beyanatıdır.
    eğer böyle bir durum gerçekleşirse ülkemizin geriye dönüş şansı kalmayacaktır.

    ülkeye o kadar kötülük yaptılar herhalde bundan kötüsünü de yapamazlar.
  2. bırakın suriyelileri ben bir türk ile evlenen herhangi bir yabancının da vatandaşlık almasına karşıyım!

    erkek veya kadın olun farketmez, herhangi bir millietten bir kişiyi sevip onunla evlenebilirsiniz burada hiçbir sıkıntı yok. o kişiye vatandaşlık vermekte büyük sıkıntı var. senin ülkende doğmamış, ülkende okumamış, ülkende çalışıp para kazanmamış ülkenin dinini, dilini, kültürünü, sosyolojik realitesini, tarihini kurucusunu bilmeyen ve benimsemeyen bir kişiye seninle aynı vatandaşlık haklarının verilmesi ve seninle eşitlenmesi haksızlık olması bir yana gelecek nesillerin ve ülkenin sosyolojik-demografik yapısının ırzına geçer.

    hele ki suriyelilere verilirse olacakları bir düşünün...
  3. eskiden bir şehirde tehlikeli, pis insanların nerede olacakları belli olurdu. işte şu mahalleye çok yanaşma, şu bölgeden uzak dur vs. vs. zaten buraların dışında da size zarar verme şansı yoktu bu insanların. ancak ortadoğunun bağrından kopup gelen bu insanlar ciddi bir güvenlik zafiyeti. kendinizi en nezih kentte bile güvende hissedemeyeceksiniz.

    bu insanları kamplarda tutup gerekirse 20 milyar harcanması gerekirken öyle bir noktaya geldik ki adamlar türk polisini rehin alıp kampa gelen türkmen'e laf ediyor. yazık!
  4. şöyle bir soruyu akla getirmiştir. muhaliflere vatandaşlık vereceğiz. ama aynı zamanda incirlik'i ruslara açıp bombalanmalarına izin vereceğiz. pyd' ye karşı ışid' i desteklememize rağmen, havaalanları bombalanan yine biz oluyoruz. biz ne yapmaya çalışıyoruz?
  5. internete eriştikten sonra, oyun ve bazı platformlarda yarışlara girildi.
    bu yarışlarda, zekası, becerisi, azmiyle üstün olamayan bazı canlılar "multi" diye bir kavramı yarattılar. bir kişinin birden çok hesap oluşturup bunları yönetmesi demektir multi.
    suriyelilere verilen vatandaşlık bildiğin multidir. ve multi yapanın, tüm hesaplarının kapatılıp sonsuza kadar banlanması gereklidir.

    (bkz: hile) ya da (bkz: hüllle)
  6. sen kalk komşunun iç işine kariş, rejimine kariş, teröriste destek ver saçma sapan göçmen politikasi ve diş ilişkiler uygula sonra bütün yük kendi salakliğina başina kalsin.

    sorgusuz sualsiz hiç bir mantikli izahi olmayan ki aliştirdiniz bizi mantiksiz akil yoksunu işlerinize alin size iki milyon vatandaş ne haliniz varsa görün ben sarayimda mutlu mesut sizin caninizi okumaya devam edeceğim he üç çocuk yapmayi da birakmayin sakin.
  7. ideal olarak, dünyadaki sınırlara inanmayan, dünyada doğan her insanın dünya üzerinde istediği her yerde yaşama hakkı olduğunu düşünen bir insanım. ancak böyle bir düşünceyi şu anın şartlarında "ideal" sıfatından ayırmak mümkün değil. çünkü insanların bulundukları bölgelere verdikleri emekler, kendi toprakları üzerinde medeniyeti ilerletmek için verdikleri hayatlar var ortada. yani binlerce yıldır oluşmuş toplumsal kümülatifler var. ayrıca "din" gibi bir saatli bomba da var bu ideayı gerçekleştirmeyi engelleyen.

    dolayısıyla konu özeline dönersek, ne bu 3 milyon insan bu ülkeyi alınırken vatandaşlara soruldu, ne de vatandaşlığa geçirilirken sorulacak. çünkü bu maalesef anadoludaki vatandaşın devlet kültürüne aykırı. çünkü onun için "devlet baba" diye bir kavram var. o zaten istemiyor ki ona danışılsın, ya da fikir sorulsun. o "birileri çıksın ve yönetsin" diyor, mümkünse de bu yönetenler dini ve milli istismar yapabilecek birileri olsun istiyor. oy verdikten sonra da gerisine karışmak istemiyor, ve de ekliyor "her yaptıklarında bir bildikleri vardır" diye. dolayısıyla, eğer böyle bir karar alınırsa bunun ne için olduğunu herkes çok iyi biliyor (bkz: başkanlık) . ancak böyle bir hırs için çok büyük bir risk aldıklarının farkında değiller. türkiye zaten düşük eğitim seviyesi, dini ve milli istismara açık toplum yapısıyla bu olaylara çok beklenmedik reaksiyonlar verebilir. suriyelilere karşı saldırılar olabilir, toplu ölümler gerçekleşebilir. halihazırda zaten gerçekleşen, suriyeli kadınların fuhuş mafyalarının elinde çalıştırılmaları; ya da bu kadınların 10 bin lira civarı fiyatlardan satılmaları; bu insanların burada aç kalması durumunda karışacakları yasa dışı işler, ortadoğu ile bağlarının olması dolayısıyla oluşacak kaçakçılık problemleri, yasa dışı silahlanmanın artması, yasa dışı madde girişinin artması gibi konulara girmiyorum bile, ve dahası bu 3 milyon insanı vatandaşlığa almakla birlikte insan kaçakçılığının da artacak olması. yani bu 3 milyon kişiyi (3 diyoruz ama belki zaten halihazırda 5 milyondur) almanla bitmez o iş. senin halihazırda buraya kabul ettiklerinin de yardımıyla 10-20 sene daha, sen bütün yolları kapayana kadar insan girişi devam eder. yani o 3'ün üstüne sen bir 5 daha ekle, kapiş!

    ha sen neye güvenerek bunu yapıyorsun tabi o ayrı. asgari ücreti diğer partiler kıçına dayandılar diye, seçimi kaybetmemek için zorla 1300 tl yaptın, ha ona da bir ton kılıf uydurdunuz, ağladınız, sızlandınız, ekonomi çöker bile dediniz...yani zaten bir ekonomik güçten ya da güven durumundan söz edemiyorsun, altyapı desen yok, üst yapı desen yok, üretim & teknoloji desen hakgetire, her yerde bir kaos, her güne bir bomba haberiyle uyan.. sonra ülkenin toplam nüfusunu bir günde yaklaşık %5-10 artıracak, sosyal yapıyla, ekonomik yapıyla böyle bir kumar oyna!

    bırakın oynasın diyorum. çünkü bu insanlar vatandaşlığı alınca ilk olarak o malum partinin tabanının iş fırsatlarına talip olacaklar, ve biliyorum ki zamanla o işleri de onların ellerinden alacaklar çünkü daha ucuza daha çok çalışmayı kabul edecekler...

    ondan sonrasını da tekrar konuşuruz zaten, ama heyecanla bekliyoruz
  8. 2 yıl içinde anadil de eğitim, 5 yıl içinde özerklik isterler en sonunda da memleketi hepten sahiplenirler. hikaye aynı. tehlikenin farkında mısınız?