• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.00)
game of thrones
game of thrones george r.r. martin'in çok satan romanından uyarlanan yeni bir hbo dizisi. yazların yıllarca sürdüğü ve kışların da bir ömür geçmek bilmediği bir dünyada, westeros hükümdarlığı kefaretini ödemekteydi. ihanet, şehvet, ayak oyunları ve doğaüstü güçler, entrikacı güney ve yabani doğu topraklarından, soğuk kuzey ve arkasında karanlık diyarları zapt eden kadim duvara kadar krallığın dört bir köşesini hırpalıyor idi. krallar ve kraliçeler, şövalyeler ve sürgündekiler, düzenbazlar ve asiller 'demir taht' için kanlı bir mücadeleye tutuşurlar.
  1. 7.sezon 5. bolum
    !---- spoiler ----!

    spoiler ve leak tanrilari sagolsun. herseyi biliyoruz. hatta oyleki spoilersiz bazi seyleri farketmeniz imkansiz. mesela gillycigimin rhaegar'a ragger demesi ve elia ile olan evliliklerinin iptali. simdi kafamizda soyle bir soru olustu. bosanma olmadigindan ve evlilik iptali dendiginden hic evlenilmemis gibi mi sayilacaklar bu durumda iki cocuklari pic mi sayilacak?? rheagar elia'ya ve martell ailesine cok buyuk ayip etmis. savas zamaninda evlilik iptalini gizlice yapmasinin sebebi martelleri kaybetmek istememesi olabilir mi? elia'ya soz hakki taninmamasi koskoca martell ailesine buyuk haksizliktir. kitaptaki doran martell bunu yaniniza koymaz. gilly'nin kesfine gore rheagar lyanna ile evlendiginden jon legal bir targaryen. bu durumda tahttaki hakki dany'den daha fazla. ataerkil duzen yine khaleesimizi vurdu diyebiliriz. ama jon'un tum westeros'un krali olmaya soyuncagini sanmiyorum. adam da oyle bir kumas yok ama mangal gibi yurek var. nasilda sevdi drogon'u oyle. ejderha degil kedi seviyo sankim. drogon annesinin yeni sevgilisini onaylayan evcil hayvan gibiydi mubarek. sanki iki dakika once tarly ailesini kul etmemis gibi.
    tarly demisken hanenin son kalan evladi olarak sam sonunda maesterlik sevdasini birakip kahraman olmaya karar verdi. korkakta olsa sam bir kahraman ve onu ayakta tutan seyde korkusu. yuru be kocum kim tutar seni. belki maesterlik isleri gillye kalir ileride.
    dedikoducu basi varys iki saniyede khaleesimizi kotuledi. aman babasi gibi delirmesinmis ulan siz iki salak yuzunden kadin bu hallere dustu. sizi dinledi yandaslarindan oldu, ordusundan uzak kaldi. anneannemin bir lafi var calis kizim calis kimseden fayda yok. dany bende sana bunu diyorum sen calismaya devam kimseden fayda yok. tarlyler yanmayi kendileri sectiler bana simdi kalpsiz dersiniz ama kadin kendi kendine ay suralari azicik yakayim icimiz isinsin bu kista demedi. tarlyler sonuclarini bilerek olumu sectiler. dickon salagina azda olsa uzuldum ama gurur yapip gerizekali babasinin gittigi bok yolunu kendi secti. ayrica yine ayni baba zamaninda buyuk oglu sam'i tehdit edip onu duvara surgune yollar gibi yollamisti. mustehak size. dickon'da abisini savunsaymis. hak yerseniz boyle olur anacim.
    jorah ziplaya ziplaya khaleesisine geri dondu. jon kiskanma yigidim sadece arkadasiz dedi dany. bencede mevzuya gerek yok.
    simdi bu suicide squad'dan bozma avengers'tan hallice ekibi toplayan captain jon'un plani sizce basarili olur mu? duvarin oteki tarafinda koca bir orduyla karsilasmadan tek bir wighti nerde bulacak bunlar??
    ayrica herkesin eastwatchda toplanmasida biraz pembe dizileri gibi olmamis mi?
    gendry baratheon oldugunu ogrendiginden beri bir havalara girmis yok kendine cekic yapmalar koskoca kral jon'a bende senin gibi picim demeler. babalarimiz arkadasti bizde arkadas olmaliyiz ne demek ya boyle ezik bir bahane duymadim. for the record, gendry senin baban jon'un gercek babasini oldurdu. tahtida ailesinden aldi. yasasaydi muhtemelen tahtin varisi jon olacakti.
    artik lyanna rheagar flashbacki gelsin. herkes herseyi biliyor ne diye uzatiyorlar anlamiyorum. bu teori cozuleli yillar oldu.
    sansa-arya kapismasi cok cirkin rica edicem buna devam etmeyin. ama edeceksiniz. ben istiyorum kuzey bir olsun littlefingeri essek cennetine yollasinlar ama olmuyor azizim. bu kuzeyden bir cacik olmaz.

    cok sitemli bir yorum oldu ama bir sonraki bolume sakladim ovgulerimi.
    !---- spoiler ----!

mesaj gönder