1. bizim gibiler için başka türlüsü mümkün değil. ikinci kitap her zaman değişir ama birincisi robins patoloji guyton fizyolojidir(en bilinenler diye sayıyorum) tıp fakültesinin sayısı bitmez çeşit çeşit kitaplarıdır...
  2. benim de uzun süredir yaptigim eylem.

    eğer bu kombinasyonu roman+popüler bilim/tarih/psikoloji olarak tutabilirseniz, bence zevk alırsiniz. sahsen hep oyle yaptim. hatta bazen 3 tane kitabi birden okudugum oluyordu cunku inanilmaz bos vaktim vardi.

    mesela bu aralar kuran'i okuyorum, diger yandan da guns,germs and steel'i okuyorum. ikisini de telefondan okumak durumundayim cunku e-kitap okuyucum yok ve ona da para vermek istemiyorum su aralar.

    diyecegim odur ki bazen sayisi 3 bulabilen sekilde yapilabilecek ulvi aktivitedir. gayet hos guzel gider ve dedigim gibi bir yandan evrim diger yandan bizans tarihi okumanizi tavsiye etmem, guzel bir roman arti bilim kitabi olabilir.
    pan
  3. bazen denk geliyor birbirine yakın kitaplar. bir ara "batı cephesinde yeni bir şey yok" ile "gecenin sonuna yolculuk" kitabını aynı anda okumuştum. yer yer karıştı. ikisi de savaş karşıtı düşüncelerle yazmış. birisi birinci cihan harbinin almanya tarafını, diğeri fransa tarafını anlatıyordu. benzer konularda okumamak daha iyi.
  4. metro ve otobüste kurmaca kitaplarla ağırlıkla öykü, evde de deneme vb. türde kitaplarla zaman zaman gerçekleştirdiğim eylem.
  5. halit ziya uşaklıgil hakkında bir şeyler okurken öğrenmiştim. edebi bir kitaptan sıkılınca coğrafya ya da biyoloji yahut diğer bilimlere ait kitaplar okurmuş. okuması uzun süreli ve kesintisizmiş sanırım. okuma esnasında değişik alanlarda yazılmış kitaplara geçiş yaparak okumayı ilk bu yazıdan öğrenmiştim.
    bazı kitaplar okuma sürecinde sizden; yazardan ya da tercümeden tıkanabiliyor bu nedenle iki yada üç farklı kitap okumak sizi tek kitaba mahkum olmaktan kurtarıyor.
    tabii bu meseleyi maymun iştahlılığa dönüştürmemek lazım ki bu yine sizin elinizde.
  6. zorunluluktan dolayı yapmaya başladığım ve eğlenceli bulduğum eylem. şöyle ki:

    akşamları otel odasında uzanıp e-book readerdan kitap okuyorum, ofiste de milletin gözü önünde rahat rahat takılıp kendi bilgisayarım dışında bir aygıttan veya doğrudan bir kitaptan okuma yapamayacağım için işlerimden ve departman müdürünün tacizlerinden (*:hayır yaslamıyor)(*:dayamıyor da)(*:memelerimi de sıkmıyor)(*:erkeğim lan ben) fırsat buldukça pdf olarak başka bir kitabı okuyorum.
  7. bence insanın daha çok okumasını teşvik eden eylem
  8. aynı anda 4 kitap okuduğum zamanlar olduğu için 2 kitap nedir ki diyorum.. ama hepsi türk edebiyatı kitaplarıydı
    safir
  9. biraz zihin yorucu olsa da pekala yapılabilir eylemdir. birinden sıkıldığınızda ya da hikaye durağanlaştığında diğerinin kapıları size her daim açıktır.
  10. anlatımı hacimli bir kitabı ya da lisans dersim için okumak zorunda olduğum kuram kitaplarının etkisini dağıtmak için yaptığım faaliyet. :)

    çerezlik kitaptan kastım, anlatımı zihnimi yormayan kitaplar. örn; açlık oyunları