1. her yıl düzenli olarak türkiye'ye karşı uygulanan tehtit. öyle bir şey olmadığını belgelerle kanıtlasanız dahi (ki kanıtlı) avrupa tarafından kabul görmez. çünkü ülke çıkarları bunu gerektirir.
    rvp
  2. en az 11 eylül kadar yalan
  3. başarısız argümanlarla aksi iddia edilmeye çalışılan soykırım girişimidir.
    basit cevaplarla da savuşturulabilir:
    -van'da ermeni çeteleri vardı da, kayseri'deki edirne'deki ermenilerin ne suçu vardı be adam? diye sorulabilir mesela?
    -ittihat ve terakki'nin 1913 başarısız rum tehciri denemesini sorarlar mesela adama
    -neden aynı topraklar içinde bir tehcir girişimi içinde bulundunuz diye de sorabilirler
    -senin neyine osmanlı onu da anlamadım da denilebilir.

    liste uzar gider. asıl mesele şudur. balkan savaşlarına kadar osmanlıcı politika izleyen ittihat ve terakki'nin türkçülük fikrine yönelerek milli bir burjuva sınıfı yaratma amacıdır.

    başarıya ulaşmış mıdır? evet ulaşmıştır. anadolu kaplanları dediğimiz olgu nasıl oluştu sanıyorsunuz?

    özellikle bu konuyla ilgili (bkz: the cut) filmini izlemelisiniz. bununla birlikte hem ermenistan da hem türkiye'de deliler gibi eleştirilen (bkz: ararat) başarılı bir yapımdır. ayrıca, sürgüne gönderilen ermenilerin günümüz türkiye coğrafyasındaki yerlerini görmek ve biraz olsun kendinizi / bu konuyu tartışmaya açmak isterseniz (bkz: ermeni soykırımı ve toplumsal hafıza) kitabını birazcık kurcalamanız da fayda var.
    kenef
  4. hiçbir tarihi veriye dayanmaksızın, muhtemelen halkı galeyana getirdiler ve osmanlı tebaası insan avına çıktı, diyebiliyorum. yahu şu coğrafyada gayrimüslimler hedeflenecek ve bu "av"a dönmeyecek, inandırıcı gelmiyor bana. osmanlı devleti 56 olmuş, ekonomi çökmüş, cümle alem istanbul'da, kimin eli acaba kimin cebinde. başkentin ötesinde asker kaçakları, ağalar, çeteler haraç kesiyor filan. ama tartışma şöyle olabilir, bu soykırıma girişenleri devlet topyekün destekledi ya da görmezden geldi mi? sistematik miydi? yoksa bu yüce anadolu kültürüyle sallanan medeniyetin beşiğinde oluyor böyle şeyler. fakat nazi almanya'sındaki soykırım gibi "sistematik" denilemez. çünkü soykırımın büyük bölümü halk/çete gruplarca yapılıyor. yav aslına bakarsan pek bilgim de yok. fakat birkaç subayın telgraf yazışmalarında ermenilere "böcek", "pislik" gibi ifadeler kullanmasına rastlamıştım.

    (not: birleşmiş milletler soykırım suçunun engellenmesi ve cezalandırılması sözleşmesi - 2. maddede "soykırım" şöyle tanımlanmış: ulusal, etnik, ırksal ve dinsel bir grubun bütününün ya da bir bölümünün yok edilmesi niyetiyle girişilen şu hareketlerden herhangi biridir: grubun üyelerinin öldürülmesi; grubun üyelerine ciddi bedensel ya da zihinsel hasar verilmesi; grubun yaşam koşullarının bunun grubun bütününe ya da bir kısmına getireceği fiziksel yıkım hesaplanarak kasti olarak bozulması; grup içinde doğumları engelleyecek yöntemlerin uygulanması; çocukların zorla bir gruptan alınıp bir diğerine verilmesi.)
    yok
  5. ugo
  6. orhan pamuk'un yakından ilgilendiği ve bu sayede nobel kazandığı konudur.
  7. biz insanların en büyük problemi kendimizle yuzlesmekten korkmak. kardeşim soykirimi da gectim o dönem çok büyük acılar çekilmiş cektirilmis sen daha bunu bile kabul etmiyorsun.bak insanlar ölmüş diyorum bebekler ölmüş genç kızlar kirletilmis hangi taraftan olduğu ne fark eder. değil binler bir olsa ne değişir. yüreği olmayan insandan sizlamasini beklemek hata.bırakın artık su kirli siyaset oyunlarinizi. vazgecin artık su sığ düşüncelerden. unutmayın toprakların, kanların, sınırların ve hatta bayrakların insanlık kutsiyetinin yanında esamesi bile okunmaz. insan olmaktan ne zaman vazgectiniz? size insan olduğunuzun söylendiği o ilk anda mi?
  8. soykırımı (!) kim yapmış? bunlar bize 1915'te soykırım yapıldı demiyor mu? bizimkiler o sırada savaşta değil miydi ya? ha döndükleri sırada ortalığa üşüşenleri kış kışladı bizimkiler ona mı soykırım diyorsunuz? canlarım benim, çok tatlısınız.
  9. cumhuriyet döneminde olsa, iktidar itiraz etmez öderdi tazminatı dilerdi özrünü. ama işte toz kondurmuyorlar ecdatlarına ^:swh^
  10. soykırıma inanmıyorum ama bir insanlık suçu var. yok ya soykırıma da inanıyorum. türkler eksilesin.