1. breivik.
    yolcu
  2. islamın değildir ama müslümanların suçudur.

    yanlış anlaşılmasın "müslüman terörist olamaz, terörist müslüman olamaz." ancak terörizmle araya yeterli mesafeyi koyamayan müslümanlar yani biiz suçluyuz. en batılı gösterilen devletin liderinin ışide yardım götürüp ondan petrol aldığına ya da petrolün satılmasına aracı olduğuna dair çok sayıda emare varsa düşünülmeli bu konu.

    en sevmediğim şeylerden birisi de dışarıda suçlu aramak. bu insan ya da toplumun gelişiminin önündeki en büyük engellerden biridir bence. çuvaldızı tercih ediyor ve benim yüzümden diyorum.
  3. yanlış önerme +1 diyerek katılıyorum.

    yazılmış ama belirtelim eta gibi örgütlerde var.

    konu başlığı eğer teröristlerin çoğunluğu müslümanlardan oluşuyor deseydi kabul görebilirdi. bende bu niyetle açıldığını düşünerek birşeyler söyleyebilirim.

    geneli ne yazıkki okumayan insanlardan oluşan bir topluluğuz. kendimizi geliştirmek gibi şeylere genelde uzak, inandığımız kuran-ı kerim'in bile içini boşaltmışız resmen. kendinden olmayanı düşman bellemiş gerekiyorsa öldürmeyi bile hak görmüşüz. herkes için demiyorum sakın yanlış anlaşılma olmasın ama eline silah verilip hak, hukuk aramaya inanıcak kadar cahilliğin içine batmışız ne yazıkki. kolay kandırılan insanların çoğunluğu gene müslümanlardır.

    burada suç tabiki bizdedir; okumayı, araştırmayı ne yazıkki sevmiyoruz, uğraş göstermiyoruz. kendi kendini yönetemezsen birileri gelir seni maşa gibi kullanır istediklerini senin anladığın dilden sana empoze eder ve insanları öldürmeyi kendine hak görür.

    bunun en basit örneği de toplumdaki 'cihad çağrısı' algısıdır insanlarda.

    okumayı sevmiyoruz demiştim di mi?
  4. "gerçek islam bu değil blah blah " sözü kadar yanlış olan önermedir.
  5. pkk, tkp/ml, thkp-c/mlspb, mkp, tkep-leninist, tikb, dkp, devrimci karargah ve mlkp üyeleri gibi beş vakit namazında, abdestsiz gezmeyen mübareklerden terörist çıkması durumudur.
    yalan
  6. sözde kavram bütünlüğü altında açılan heretik konular. terör için dünyaya sadece israil yeter. 68 yıldır kesintisiz olarak faaliyetlerine devam ediyor. üstelik, yahudi arkadaşlarım var, ta çocukluğumdan beri süregelen. oradaki tamamın halkına terörist diyemeyiz ancak devlet bunu politika olarak benimsemiş durumda. geçen yık knesset israil'in bir şeriat devleti olduğunu resmen ilan etti. bizim buradaki heretiklerle (ateistler demiyorum) bu konuyu tartıştığım zaman hede hödö dışına çıkamadılar. sübjektif olmayın, tarafsız olun.
  7. yeter artık gerçekten yeter. nedir bu bazı sözlük yazarlarındaki islam düşmanlığı anlayabilmiş değilim. bu içinde bulunduğunuz durum alçaklık psikolojisinin en net görüntüsüdür. yaşadığınız toplumun değerlerini küçümsemenin , çoğunlukta olan bir dini inanışa karalama yapmanın bu ülkeyi daha iyi bir konuma getirmeyeceğini anlamanız ne kadar sürecek çok merak ediyorum. ne zamanki biz ecdadımızla gurur duyup geçmişten gelen inanç ve değerleri araştırırsak ve bunları diğer toplumlara yayarsak işte o zaman bu ülkede güzel şeyler olmaya başlayacaktır. ama araştırmak ve daha iyisi için çalışmak çoğumuza zor geldiği için ülkenin kurtuluşunu sadece eleştiri yapmakta görüyoruz. böyle yapıyoruz çünkü batı reklamını çok iyi yapıyor öyle ki onların karıştırdığı milletler kendi yaşadıkları toplumdan utanır hale geldiler , bazı sözlük yazarları gibi.
  8. islamiyetin en son indirilen din olduğu ve müslümanların henüz hırıstiyanlar gibi reform rönesans tarzı bir güncellenme yaşamadığı için doğru denilebilecek önermedir.
  9. armageddona hazırlıktır. kıyamet öncesi büyük bir savaş çıkmadan önce tüm dünyada her türlü katliamın ve vahşetin artacağı inancı tevrat ve incilde belirtilmiştir. düşman, yahudi ve hristiyan olmayan diğer inanışlardır. islam eliyle yapılan terör ve vahşet kitabı mukaddes'in mucizelerinden sayılmaktadır. bizler ise kapalı kapılar arkasında yazılan senaryoları görmeyip ' yaa! şu islam da çok şey bıdı bıdı ' der seyrederiz.
  10. islamın zararlarının müslümanlar tarafından tam olarak kavranılamamasından dolayı, islam' da reform bir türlü gerçekleşemediği içindir.

    tabii başlık, ''bütün teröristlerin müslümanlardan çıkması'' yerine, ''müslümanların şiddete daha meyilli olması'' olsa, sanırım daha doğru olurdu