1. işlerini ciddiye almalarındandır..

    henüz yaptığım memleket ziyaretinde babam dedi ki: "oğlum bu gayrimüslimlerden hiç canlı bomba eylemi yapan, kendini de insanlarla birlikte patlatan yok, fark ettin mi?"

    valla yok.. terör eylemi var, katliam da tabii.. her yerde var, doğru.. lakin canlı bomba yok..

    bi durup düşünmek lazım.

    edit:

    heee bu arada devamında adam dedi ki: "bunlara ne vaat ederler sence?" ben de dedim ki: "baba valla üç beş dönüm cennet manzaralı arazi, üç beş memesi yeni tomurcuklanmış kız çocuğu, belki de ikisi de değil 'senden sonra geride kalanlara güzel yardım yaparız' filan gibi şeyler sanırım.." babam derin bi nefes aldı... döndü ve dedi ki: "hass**sinler oradan.."

    sonra kalktı gitti herif masadan.. evet gariplik genetik bizde.. ama garip bi aile oluşumuz konuşulan mevzunun garipliğini örtemiyor gelgelelim..
  2. niye bu konuya bu kadar karşı çıkıldı açıkçası anlamadım. evet teröristlerin çoğunluğu ne yazık ki müslüman. istatistik veriler de ortada.

    demek ki müslümanlığı anlamamışız. her şeyden belli bu. ülkeyi yöneten din sömürüsü yapıyor. çoğu müslümana sorsan namazında, orucunda. ama haram yiyor, taciz - tecavüz ediyor, hayvanlara işkence ediyor...

    gerçekten müslümanlığı yaşayanlara lafım yok.

    anlaşılmayan müslümanlıktan terörist te çıkar...

    edit: başlık kesinlikle değiştirilmeli. entry de açıklanmış ama başlık ile uyumlu olmalı yazılanlar.
    ozumm
  3. zihinlerde islamı karalama kampanyasının nasıl başarılı olduğunu gösteren beyandır.
  4. bir deli bir kuyuya taş atmış da kırk akıllı çıkaramamış derler ya.. durum bundan ibaret. bugün dünyanın her yerinde bombalar patlıyor ve hep aynı şekilde. bilinen bir imza varsa ki radikal islam örgütleriin işi bu. bir hafta arayla türkiye'nin iki önemli şehrinde canlı bomba saldırıları gerçekleşiyor, iki ayrı grup üstleniyor bu durumu. yersen..

    bugün bu bombalarının sorumlusunu herkes biliyor ya da biliyor da işine mi gelmiyor demek istiyorum. ortada din yok ırk yok. devletlere giydirilmiş misyonlar çerçevesinde, tamamen onların çıkarını gözetecek şekilde farklı uçlar, ok olarak belirlenmiş ve önlerine çıkanı yağmalıyorlar. orta doğu coğrafyasını değiştirmek amaç. her biri bilindik askerler ama farklı isimler altında kol geziyorlar, milleti bir ayrılığın eşiğine getiriyorlar ve bizim de bunu yememiz bekleniyor. ben inanmıyorum, çok basit ve çiğ açıklamalar bunlar.

    dün pakistan' da patlayan bomba, paskalya bayramı bahane edilerek hristiyanları eksenine alacak şekilde yapıldı, kesin açıklamalar çerçevesinden çıkarsak. ölenler kim? ırkına, dinine bakmıyorum; çocuklar... gözü dönmüş o cellatlar için işte bu önemli değil. sonrasında bakılan her önemli olayın ardında onlar var.

    bugün türkiye coğrafyasında islam'ın bu derece pusulasından sapmışçasına ilerlemesinin sebebi de diğer bir maşanın gözü dönmüş emelleridir. gerçek islam bu değil diyerek alaylarla sözde akıllı geçinen güruhların, parçaya değil bütüne bakmasını öneriyorum ama onca olan hadise sonrası hala ayrışanlar arasında olmak nedir bunu da ben anlamıyorum.
  5. kesinlikle yanlış olduğunu düşündüğüm önerme.çoğunluğu demek başka bir şey,bütünü demek başka bir şey.
    bu başlık altında başka bir şey yazmaya gerek yok.
  6. peki bütün bu teröristlerin öldürdüğü insanların sayısı stalin'in, hitler'in, amerika'nın ırak'ta afganistan'da ve daha nice yerlerde, israil'in filistin'de, pkk'nın türkiye'de öldürdüğü insanların kaçta kaçıdır? mao denen islam alimi (!) tek başına 50 milyondan fazla insanı öldürmüş. amacım sidik yarıştırmak değil söz konusu insan canı olunca sayıların pek bir önemi yok fakat "bütün teröristler müslüman yea" diyip islam'a ve müslümanlara laf sokmaya çalışmadan önce bir daha düşünün bence.

    saçma önerme.
  7. müslüman çoğunluğa sahip ülkelerin çoğunun refah ve eğitim düzeyinin düşük olmasındandır. kimse ayda 5000$ kazanan bir pakistanlıyı bomba patlatırken görmez. diğer dinlerde böyle olmasının sebebi de budur ne islam ne de diğer dinlere mensup kişiler barış dini bık bık yapmasın. yeri geldiğinde hristiyan avrupa'nın bkz nazi terörü, asala. yahudilerin bkz: filistin'de öldürülen çocuklar ne kadar terörist olabildiğini herkes görüyor. mesele dinden çok yaşam seviyesi ve hayattan memnuniyet.
  8. evet, maalesef teröristlerin tamamı olmasa da büyük çoğunluğu müslümanlardan çıkar. ama yani optik formda 4 tane aynı şık arka arkaya gelince şüphelenen adamlarız neticede. o sebepten mütevellit teröristler neden hep müslüman(!) diye de bir düşünmek lazım.
  9. türkiye'den başka bir ülkede yaşasaydı başlığı açana "kör" der geçerdim fakat 35 yıldır pkk ile yaşadığımız için kör değil kötü niyetli diyorum.

    (bkz: pkk'nın ateist bir terör örgütü olması)

    edit : başlığa sonradan "global" kelimesi eklenerek pkk eleştirileri boşa çıkarılmak istenmiş.