1. xwendin: okumak
    hogir: dost
    seed
  2. xwendekar : öğrenci
  3. vaktiyle ankara'da piyangotepe adında bir mahalle var, yoğunluk kürt nüfusu ve mahalleye girersen donuna kadar soyuyorlar, bir şekilde yolum düştü ve çocuklar "cebinde ne kadar para varsa verceksin" diye tehdit ettiler. cebimde ise sıfır lira vardı ve bir kaç yumruk atma girişimi ve "kuzum buka" gibi bişey dediler. hırpani bir şekilde mahalleme döndüm bizim de kürt kökenli komşularımız var. kız'a durumu anlattım bana "kuzum buka" dediler bunun anlamı ne diye, kız da hafif tebessüm etti ve vajinamı ye demek dedi. velhasıl eğer kuzum buka vajinamı ye demek ise sap tayfa bana niye kuzum buka dedi bu konu paradoks olarak kaldı.
  4. bi hev şad bun : sevişmek
  5. türk= tırk.
    kürt= kırmanc.
  6. birîna: yara
    birîndar: yaralı
    birîndarım: yaralıyım
  7. insanların herhangi bir dilde paylaşmak istediği kelimeler olabilir ve bunun 21. yüzyılda tartışma haline getirilmiş olması utanç vericidir.

    klişe bir cümle olacak ama elin adamı uzayda maden aramaya başlayacakken (bkz: uzay madenciliği) bizler bu kadar sığ tartışmaların özelden genele yayıldığı ve sonucu oluşturduğu bütünde önemli rönesansları kaybediyor, kaçırıyoruz.

    birbirimizle uğraşmak zorunda mıyız bilmiyorum ancak illa uğraşacaksak bari kaliteli tartışmalar olsun diyorum ve bu başlıkta insanların paylaşım yapmalarını gayet normal buluyor, saçma tartışmaların son bulmasını diliyorum.
  8. "bir insan neden kürtçe öğrenmek istesin ki?

    yanı başımdaki milyonluk halkın dilinden bana ne yav.

    hem terörö falan yapıyorlar. pıropağanda bunlar. zaten kürt, kürtçe falan bunlar hep pkk ve kdp'nin elindedir.

    onun için kürt kökenli türk yurtaşlarımız akıllı olsunlar, aranızda maskeli provokatörler var."

    -türk şoveni
  9. bijîşk: doktor
    seed
  10. din:deli
    fadi:utanç